MADRID OPEN

Τσιτσιπάς - Σάκκαρη: Το βράδυ οι μάχες για την πρόκριση στα προημιτελικά και τα ημιτελικά του Madrid Open αντίστοιχα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει την πρόκριση στον τελικό του Barcelona Open
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει την πρόκριση στον τελικό του Barcelona Open © 2023 JOAN MONFORT / AP IMAGES

Η Μαρία Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει την Ιρίνα-Καμέλια Μπέγκου το βράδυ της Τρίτης (2/4) στις 21:00 με στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά του Madrid Open, ενώ ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αγωνιστεί με τον Μπερνάβε Θαπάτα Μιράγιες περίπου στις 23:00.

Όπως και το Σάββατο (29/4) έτσι και την Τρίτη (2/5) Μαρία Σάκκαρη και Στέφανος Τσιτσιπάς θα κλείσουν το πρόγραμμα στο κεντρικό court Manolo Santana.

Αρχή θα κάνει η Σάκκαρη (21:00), η οποία μετά από την εκπληκτική εμφάνιση και τη νίκη της κόντρα στην Πάουλα Μπαντόσα, θα αντιμετωπίσει τη Ρουμάνα και Νο35 του κόσμου Ιρίνα-Καμέλια Μπέγκου με στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά της Μαδρίτης για πρώτη φορά στην καριέρα της.

Για τις δύο παίκτριες αυτή θα είναι η 4η φορά που θα συναντηθούν (1η σε χωμάτινη επιφάνεια) με την Σάκκαρη να προηγείται 2-1 με τις δύο νίκες να είναι στις τελευταίες δύο μεταξύ τους αναμετρήσεις και οι δύο στα τρία sets.

Η πρώτη τους συνάντηση ήταν και πάλι σε 1000άρι τουρνουά, πριν από 7 χρόνια με την Μπέγκου να επικρατεί παραχωρώντας στην Ελληνίδα τενίστρια 4 games (6-1, 6-3).

Αμέσως μετά (περίπου στις 23:00) θα ακολουθήσει η αναμέτρηση του Στέφανου Τσιτσιπά κόντρα στον Ισπανό και Νο42 στον κόσμο, Μπερνάβε Θαπάτα Μιράγιες στην 1η μεταξύ τους συνάντηση με τον νικητή να σφραγίζει την πρόκριση στα προημιτελικά του Madrid Open.

Ωστόσο, το παιχνίδι που αναμένεται να συγκεντρώσει τα περισσότερα βλέμματα είναι αυτό του Κάρλος Αλκαράθ κόντρα στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, στην επανάληψη του περσινού τελικού μια αναμέτρηση που θα ξεκινήσει στις 17:00 GR.

Αυτή είναι η 5η μεταξύ τους συνάντηση με τον Γερμανό να έχει ρεκόρ 3-1. Στο πιο πρόσφατο παιχνίδι τους ο Ζβέρεφ επικράτησε στα προημιτελικά του Roland Garros μετά από μια επική μάχη παίρνοντας την πρόκριση στα ημιτελικά κόντρα στον Ράφα Ναδάλ, όπου και υπέστη τον σοκαριστικό τραυματισμό στον δεξί αστράγαλο.

Το πρόγραμμα στο κεντρικό court θα ανοίξει (12:00 GR) ο ρωσικός “εμφύλιος” με τον Κάρεν Χατσάνοφ να αντιμετωπίζει τον Αντρέι Ρούμπλεφ, ένα ζευγάρι που τα είδαμε και στο Μόντε Κάρλο πριν από μερικές εβδομάδες με τον Ρούμπλεφ να επικρατεί στα 2 sets ισοφαρίζοντας σε 2-2 τις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Στο 2ο παιχνίδι της ημέρας στο Manolo Santana θα αγωνιστούν η Αρίνα Σαμπαλένκα κόντρα στην εξαιρετική Αιγύπτια Μαγιάρ Σερίφ σε μια αναμέτρηση που θα ξεκινήσει πριν από το μεγάλο παιχνίδι Αλκαράθ – Ζβέρεφ (14:00 GR).

Σημαντικά παιχνίδια έχουμε και στο Arantxa Sanchez εκεί όπου θα διεξαχθεί ο δεύτερος ρώσικος “εμφύλιος” της ημέρας (περίπου στις 14:00 GR) με τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ να αγωνίζεται κόντρα στον Ασλάν Καράτσεφ, έναν παίκτη που τον δυσκολεύει ιδιαίτερα, ενώ αμέσως μετά θα διεξαχθεί η πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση του Μπόρνα Τσόριτς με τον Αλεχάνδρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα.

Θα ακολουθήσει το παιχνίδι του Αμερικανού Τέιλορ Φριτς με τον Κινέζο Ζιζέν Ζανγκ, ενώ στο τελευταίο παιχνίδι του court ο lucky loser Γιαν Λέναρντ Στρουφ θα παίξει κόντρα στον Πέδρο Καρτσίν με τον νικητή να αγωνίζεται στα προημιτελικά κόντρα στον νικητή Τσιτσιπάς – Θαπάτα Μιράγες.

Το πρόγραμμα (12:00 GR) θα ανοίξουν οι Χαούμε Μουνάρ και ο lucky loser Γερμανός, Ντάνιελ Αλτμάιερ.

Πηγή: Tennis24

TAGS MADRID OPEN ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ATP WTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ