ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Τσιτσιπάς-Ρούμπλεφ: Ο τελικός της ζωής τους

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει πόντο που σημείωσε ενάντια στον Έβανς
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει πόντο που σημείωσε ενάντια στον Έβανς AP / JEAN-FRANCOIS BADIAS

Στέφανος Τσιτσιπάς και Αντρέι Ρούμπλεφ μπαίνουν στον τελικό του Μόντε Κάρλο (15:30, COSMOTE SPORT 6 HD) με το τεράστιο διακύβευμα του πρώτου τους Masters τίτλου να είναι το υπερπολύτιμο έπαθλο.

Τι φανταστικός τελικός μας περιμένει. Οι δύο, μακράν, καλύτεροι τενίστες αυτήν την εβδομάδα στο Μόντε Κάρλο, Στέφανος Τσιτσιπάς (No5 στον κόσμο) και Αντρέι Ρούμπλεφ (Νο8), έχουν να αντιμετωπίσουν πια μόνο ο ένας τον άλλο ώστε, ένας εκ των δύο, να μείνει μόνος με τον πρώτο του Masters τίτλο στα χέρια.

Στις 15:30 (COSMOTE SPORT 6 HD, LIVE από το SPORT 24) ξεκινάει ένα ιστορικό ματς για το ελληνικό τένις με τον σπουδαίο Έλληνα πρωταθλητή να θέλει να ξεπεράσει ακόμα ένα φράγμα στην καριέρα του με την κατάκτηση του πρώτου του Masters τίτλου στην τρίτη του απόπειρα.

Επιτέλους, δεν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει κάποιον θρύλο του αθλήματος μιας και ηττήθηκε στις προηγούμενες απόπειρές του από τον Ραφαέλ Ναδάλ (Τορόντο) και Νόβακ Τζόκοβιτς (Μαδρίτη) δίχως να καταφέρει να κερδίσει σετ.

Όχι ότι ο προσεχής του αντίπαλος είναι εύκολος. Ο Αντρέι Ρούμπλεφ έχει φτάσει στον τελικό έχοντας κερδίσει πιο δυνατούς αντιπάλους από ότι έκανε ο Τσιτσιπάς (Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ και φυσικά τον Ραφαέλ Ναδάλ), ίσως είναι ελαφρώς πιο κουρασμένος αλλά αυτό μπορεί να μην έχει την παραμικρή αξία στον τελικό της Κυριακής. Πριν από αυτούς τους δύο ο Ρούμπλεφ είχε αποκλείσει τον Ρουντ στον πρώτο γύρο.

Οι δυο τους έχουν αρχίζει και χτίζουν ένα τρομερό rivalry (ήδη πάμε στο έβδομο μεταξύ τους ματς) ενώ μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει μπορέσει να επιβάλει την κυριαρχία του (3-3).

Ο Ρώσος έχει κερδίσει το σημαντικότερο ματς που έχουν δώσει, τον τελικό στο περσινό 500ρι του Αμβούργου, ένα ματς που ξέφυγε μέσα από χέρια του Τσιτσιπά που προηγούνταν με 5-3 στο τρίτο σετ.

Μάλιστα, κέρδισε και το τελευταίο χρονικά ματς που έδωσαν, στον ημιτελικό του Ρότερνταμ φέτος με 2-0 σετ. Αυτή ήταν και η μία από τις δύο αναμετρήσεις ανάμεσα στους δύο που κρίθηκε σε straight sets.

Ωστόσο, ο Στέφανος φυσικά και μπορεί να κερδίσει αγωνιστικά τον Ρούμπλεφ. Άλλωστε, τον κέρδισε με άνεση και πέρσι στα προημιτελικά του Ρολάν Γκαρός χωρίς να χάσει σετ. Σε χωμάτινη επιφάνεια οι δύο τους μετρούν από μια νίκη, από δύο σε σκληρή, ενώ δεν έχουν βρεθεί αντιμέτωποι ακόμα στο χορτάρι.

Αλλά η στρατηγική είναι ξεκάθαρη: να οδηγήσει τον Ρώσο σε συνθήκες άμυνας στοχεύοντας φυσικά το λιγότερο καλό του χτύπημα, το backhand, ανεβαίνοντας στο φιλέ σε κάθε δυνατή ευκαιρία που έχει στριμώξει για τα καλά τον Ρούμπλεφ.

Θα χρειαστεί οπωσδήποτε πολύ καλά ποσοστά στο πρώτο σερβίς αλλά και γενναία δεύτερα μιας και ο Ρούμπλεφ θα "κοπανήσει" οποιαδήποτε ρηχή μπάλα του σερβίρει ο Στεφ.

Αλλά το να μπλέξει σε αμυντική θέση στα ράλι κόντρα στον Ρώσο είναι συνταγή για καταστροφή (δείτε και τι έπαθε ο Ράφα Ναδάλ).

Παράλληλα, πρέπει να επισημάνουμε ότι στη συγκεκριμένη αναμέτρηση παίζεται και η πρώτη θέση στην κούρσα για το ATP Finals. Όποιος εκ των δύο επικρατήσει θα βρεθεί στην κορυφή προσπερνώντας τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Οι τρεις τους μαζί με τον Μεντβέντεφ έχουν κερδίσει με διαφορά τους περισσότερους βαθμούς φέτος αφού τον Ρώσο από τον πέμπτο της κατάταξης Χουρκατζ τους χωρίζουν επτακόσιοι βαθμοί.

Επιπρόσθετα, ο Τσιτσιπάς εάν κατακτήσει το τρόπαιο θα μαζέψει και άλλο τη διαφορά του από τον τέταρτο Ντόμινικ Τιμ αφού θα φτάσει τους 7860 βαθμούς έναντι 8615 του Αυστριακού. Από την άλλη ο Ρώσος δεδομένα θα βρεθεί τη Δευτέρα ψηλότερα από ποτέ στην παγκόσμια κατάταξη. Ο Ρούμπλεφ θα είναι σίγουρα έβδομος, ενώ εάν κατακτήσει το τρόπαιο θα ανέβει εκτός περνώντας μετά τον Φέντερερ και τον Ζβερεφ

Είναι ένα δύσκολο πνευματικά ματς για τον Στέφανο καθώς κουβαλάει τη στάμπα του "λούζερ" από τους έξι χαμένους τελικούς σε 500ρια, να όμως η ευκαιρία να βάλει τέλος σε αυτόν τον χαρακτηρισμό και θα το πραγματοποιήσει αν επικρατήσει του Ρώσου σε ένα ματς που δεν γίνεται να χάσει κανείς.

Photo Credits: © 2021 Jean-Francois Badias / Associated Press

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ