ATP FINALS

ATP Finals: Οι πέντε νεότεροι που έχουν κατακτήσει τον τίτλο

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατά τη διάρκεια του αγώνα του με τον Νόβακ Τζόκοβιτς στα ημιτελικά του Roland Garros 2020
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατά τη διάρκεια του αγώνα του με τον Νόβακ Τζόκοβιτς στα ημιτελικά του Roland Garros 2020Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατά τη διάρκεια του αγώνα του με τον Νόβακ Τζόκοβιτς στα ημιτελικά του Roland Garros 2020 AP PHOTO/MICHEL EULER

Με αφορμή την έναρξη (15/11) του ATP Finals διαβάστε ποιοι είναι οι πέντε νεότεροι που έχουν καταφέρει να κατακτήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο. Περίοπτη θέση σε αυτή την ξεχωριστή λίστα έχει και ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Το τελευταίο πολύ μεγάλο τουρνουά, στο οποίο συμμετέχουν οι κορυφαίοι τενίστες της χρονιάς, λαμβάνει και φέτος χώρα στο Λονδίνο, ωστόσο για τελευταία φορά, αφού θα υπάρξει μετακόμιση από την επόμενη χρονιά στο Τορίνο της Ιταλίας.

Μέσα στους κορυφαίους 8 τενίστες βρίσκεται και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος με τη περσινή του πορεία και κατάκτηση του ATP Finals, μπήκε στη λίστα των Top-5 νεότερων, που έχουν καταφέρει να κάνουν πράξουν κάτι ανάλογο.

Μεταξύ άλλων μέσα σε αυτό το κλειστό γκρουπ, βρίσκονται ονόματα όπως οι, Τζον ΜάκΕνρο, Πιτ Σάμπρας, Λέιτον Χιούιτ, Αντρέ Αγκάσι.

Ο Πρώτος της λίστας Τζον ΜάκΕνρο σε ηλικία μόλις 19 ετών και 11 μηνών, έμελλε να γίνει ο νεότερος τενίστας που καταφέρνει να κατακτήσει τους ATP Finals του 1978, στη Νέα Υόρκη, στον τελικό κόντρα στον Άρθουρ Ας.

Δεκατρία χρόνια αργότερα, έρχεται ο Πιτ Σάμπρας, ο οποίος γίνεται ο δεύτερος νεότερος, που καταφέρνει κάτι ανάλογο και πάλι στη Νέα Υόρκη, σε ηλικία 20 ετών και τριών μηνών. Ο Ελληνοαμερικάνος τενίστας είχε κερδίσει τότε τον Τζιμ Κούριερ.

Μια χρονιά πριν, το 1990 ο Αντρέ Αγκάσι μπαίνει και αυτός σε αυτό το ξεχωριστό γκρουπ, κατακτώντας σε ηλικία 20 ετών και έξι μηνών τους ATP Finals, κόντρα στον Στέφαν Έντμπεργκ. Οι τελικοί τότε είχαν διεξαχθεί στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας.

Προτελευταίος είναι ο Λέιτον Χιούιτ, ο οποίος σε ηλικία 20 ετών και εννέα μηνών, έγινε ο τέταρτος νεότερος τενίστας που κατακτά τους ATP Finals. Ήταν το 2001, όταν στον τελικό που διεξήχθη στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας είχε επικρατήσει του Σεμπαστιέν Γκροζάν.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ο τελευταίος που μπήκε στην λίστα των πέντε νεότερων τενιστών που καταφέρνουν κάτι ανάλογο. Ο 22χρονος πλέον Έλληνας, κατάφερε σε ηλικία 21 έτους και τριών μηνών να γίνει ο 5ος νεότερος άνθρωπος που καταφέρνει να κερδίσει τους ATP Finals. Σε έναν δραματικό τελικό που διεξήχθη το 2019 στο Λονδίνο, ο Τσιτσιπάς κάνοντας μια σπουδαία ανατροπή, ξεπέρασε και το εμπόδιο του Αυστριακού, Ντόμινικ Τίεμ, κερδίζοντας το τρόπαιο και μια σπουδαία διάκριση.

Πηγή: Tennis24

TAGS ATP FINALS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ