ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Τσιτσιπάς: Ο Τέιλορ Φριτζ έχει το τένις στο DNA του

Ο Τέιλορ Φριτζ
Ο Τέιλορ Φριτζ 2022 TERTIUS PICKARD/AP IMAGES

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα κληθεί να περάσει τη Δευτέρα (24/1) το εμπόδιο του Αμερικανό τενίστα, Τέιλορ Φριτζ, για να πάρει την πρόκριση στον πέμπτο γύρο του Australian Open. Αυτός είναι ο 24χρονος Νο22 στον κόσμο που θα αντιμετωπίσει ο Έλληνας τενίστας.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά από μεγάλη μάχη με τον Μπενουά Περ επικράτησε 3-1 σετ και προκρίθηκε στους "16" του Australian Open, όπου τον περιμένει ο Τέιλορ Φριτζ.

Το Νο4 της Παγκόσμιας κατάταξης προκρίθηκε στον τέταρτο γύρο του τουρνουά, όπου και θα κοντραριστεί στις 10 το πρωί της Δευτέρας (24/01) με τον 24χρονο Αμερικανό (Νο22 της παγκόσμιας κατάταξης). Μέχρι στιγμής ο Φριτζ πραγματοποιεί τρομερή πορεία στο Australian Open, αφού εκτός από τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ (3-2), επικράτησε επίσης επί των Μάρτερερ και Τιαφό δίχως να χάσει σετ.

Μοιρασμένες οι νίκες στις τέσσερις αναμετρήσεις τους

Αυτή πρόκειται να είναι η πέμπτη αναμέτρηση ανάμεσα στο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης και τον Φριτζ, με τον Τσιτσιπά να μετρά δύο νίκες και ισάριθμες ήττες. Στα αξιοσημείωτα είναι ότι και οι δύο νίκες του Τσιτσιπά ήταν σε σκληρή επιφάνεια, ενώ οι δύο που κέρδισε ο Φριτζ ήταν στο χορτάρι. Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι η υψηλότερη θέση του είναι το Νο22, που βρίσκεται από τις 10 Ιανουαρίου.

Από το 2016 και έπειτα που παίρνει μέρος στο Australian Open η καλύτερή του επίδοση είναι η φετινή, καθώς δεν είχε ξαναφτάσει ως τους "16". Το 2019, στα 21 του χρόνια, ο Φριτζ κέρδισε τον πρώτο του τίτλο στο ATP Ίστμπουρν και έγινε ο νεότερος Αμερικανός στο Top 25 μετά τον Άντι Ρόντικ το 2004.

Η δύσκολη σεζόν και το τένις που κυλάει στο αίμα του

Το Νο22 στον κόσμο έχει στο DNA του το τένις, αφού η μητέρα του, Κάθι Μέι, είχε φτάσει σε τρεις προημιτελικούς Grand Slam και είχε κατακτήσει επτά τίτλους, ούσα αθλήτρια του Top-10. Ο πατέρας του, Μπράιαν Ντέιβιντ Τίτσερ, είναι και αυτός πρώην τενίστας και νυν προπονητής, είχε φτάσει ως το Νο7, ενώ ακόμα έχει κατακτήσει και το Australian Open.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι πέρυσι ο Φριτζ είχε μια δύσκολη σεζόν, αφού τον Ιούνιο αποχώρησε από το κορτ με αναπηρικό αμαξίδιο, μετά την ήττα απέναντι στον Γερμανό, Ντόμινικ Κέπφερ. Συγκεκριμένα, τραυματίστηκε στον μηνίσκο και αναγκάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο δεξί γόνατο.

Τα καλά νέα ήταν ότι η επέμβαση ήταν σχετικά εύκολη και γρήγορη, κάτι που σήμαινε ότι και η επιστροφή του θα ήταν πιο σύντομη, όπως και έγινε, καθώς τον είδαμε και πάλι μετά από έναν περίπου μήνα να αγωνίζεται στο Wimbledon. Λίγο καιρό αργότερα ωστόσο, ο Αμερικανός αποκάλυψε ότι έλαβε απειλητικά μηνύματα μετά από τον αποκλεισμό του στον 1ο γύρο στο Masters του Τορόντο από τον Αυστραλό Τζέιμς Ντάκγουορθ.

Δυνατό σερβίς και καλός σε backhand και forehand

Όσον αφορά στο στυλ παιχνιδιού του, διαθέτει ένα πολύ καλό σερβίς που μπορεί να φτάσει σε ταχύτητα τα 149 χλμ/ώρα. Επιπλέον, έχει σταθερά χτυπήματα και από τις δύο γωνίες του κορτ, ενώ ένα από τα καθοριστικά πλεονεκτήματά του είναι η ικανότητά του τόσο στο backhand όσο και στο forehand.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι δεδομένο πως δεν θα έχει εύκολο έργο απέναντι στον Αμερικανό τενίστα, ο οποίος δείχνει σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και θέλει να κάνει την υπέρβαση κόντρα σε έναν εκ των κορυφαίων τενιστών αυτή την στιγμή στον κόσμο.

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ AUSTRALIAN OPEN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ