ROME MASTERS

Τσιτσιπάς: Ο Μεντβέντεφ περιμένει... Στέφανο

Τσιτσιπάς: Ο Μεντβέντεφ περιμένει... Στέφανο
AP PHOTO/ALESSANDRA TARANTINO

Απέναντι στον Ρώσο Ντανίλ Μεντβέντεφ (νο3) θα παίξει ο Στέφανος Τσιτσιπάς, εφόσον αποκλείσει τον Μπόρνα Τσόριτς.

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ παραχώρησε μόλις τέσσερα games στον προερχόμενο από τα προκριματικά Γερμανό και Νο101 του κόσμου Γιάνικ Χάνφμαν και με το επιβλητικό 6-2, 6-2 πέρασε στα ημιτελικά της Ρώμης για πρώτη φορά στην καριέρα του. Ήταν η μόλις δεύτερη συνολικά σε 1000άρι χωμάτινο μετά το 2019 και το Μόντε Κάρλο.

Ο Ρώσος και Νο3 του κόσμου πίεσε αρκετά τον Χάνφμαν στο service του. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο Γερμανός κέρδισε μόλις το 32% των πόντων (11/34) πίσω από το πρώτο service (71% περασμένα).

Ο Μεντβέντεφ άρχισε με break τον προημιτελικό (1-0), το οποίο πήρε άμεσα πίσω ο Χάνφμαν (1-1), για να ακολουθήσουν από εκεί και πέρα τέσσερα συνεχόμενα κερδισμένα games για τον Ρώσο, προτού κλείσει το set με 6-2.

Στο δεύτερο σκέλος ο Μεντβέντεφ βρήκε δύο break στο ευάλωτο service του Γερμανού φτάνοντας σταδιακά το 4-1, με τον Χάνφμαν να παίρνει πίσω το ένα από τα δύο break μειώνοντας σε 4-2. Παρόλα αυτά με ακόμα ένα break ο Μεντβέντεφ έκανε το 5-2 σφραγίζοντας την πρόκριση στο service του.

Στα ημιτελικά ο πρώην Νο1 του κόσμου θα αγωνιστεί με έναν εκ των Στέφανο Τσιτσιπά και Μπόρνα Τσόριτς που αγωνίζονται την Πέμπτη το βράδυ (21:30 GR).

Πηγή: Tennis24.gr

TAGS ROME MASTERS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ