ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Τσιτσιπάς: Ο δρόμος προς τον τελικό του Australian Open

Ο Τσιτσιπάς πανηγυρίζει πόντο κόντρα στον Περ στο Australian Open
Ο Τσιτσιπάς πανηγυρίζει πόντο κόντρα στον Περ στο Australian Open AP PHOTO/HAMISH BLAIR

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς διεκδικεί το εισιτήριο των προημιτελικών του Australian Open με αντίπαλο τον Τέιλορ Φριτζ. Δείτε το μονοπάτι του κορυφαίου Έλληνα τενίστα έως και τον τελικό της διοργάνωσης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά από μεγάλη μάχη με τον Μπενουά Περ επικράτησε 3-1 σετ προκρίθηκε στους "16" του Australian Open. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας θα κοντραριστεί στις 10 το πρωί της Δευτέρας (24/01) με τον Τέιλορ Φριτζ, το Νο22 της παγκόσμιας κατάταξης με στόχο να πανηγυρίσει το εισιτήριο για την προημιτελικη φάση του πρώτου Grand Slam της σεζόν.

Τι θα βρει απέναντι του όμως ο Στέφανος Τσιτσιπάς στη συνέχεια της διοργάνωσης; Σε περίπτωση που περάσει το εμπόδιο του Τέιλορ Φριτζ θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Ντε Μινόρ (No 42) - Σίνερ (No 10).

Ο Έλληνας τενίστας βρίσκεται ψηλότερα στην κατάταξη και από τους δύο αυτούς αθλητές. Εάν όλα πάνε καλά και ο Τσιτσιπάς προχωρήσει στα ημιτελικά της διοργάνωσης, τότε ενδέχεται να βρει μεγαλύτερο εμπόδιο. Συγκεκριμένα, θα βρει απέναντι του έναν από τα εξής ζευγάρια, Τσίλιτς (No 27) - Οζέρ Αλιασίμ (Νο 9) και Κρέσι (No 70) - Μεντβέντεφ (No 2).

Φυσικά, ο πιο δύσκολος αντίπαλος για τον Στέφανο είναι ο Ρώσος, με τους δύο να έχουν χαρίσει μερικές πολύ καλές μονομαχίες. Εάν όλα πάνε κατ' ευχήν και ο Τσιτσιπάς περάσει στον τελικό, τότε θα πρέπει να δούμε τι άλλο υπάρχει στην άλλη πλευρά του "δέντρου" του τουρνουά, όπου έχουν σχηματιστεί ήδη δύο ζευγάρια προημιτελικών. Στον τελικό θα βρίσκεται, λοιπόν, ένας εκ των Μονφίς (No 20) - Μπερετίνι (No 7) και Σαποβάλοβ (No 14) - Ναδάλ (No 5).

Παρατηρούμε πως στο ταμπλό αυτή την στιγμή ο Τσιτσιπάς είναι ο δεύτερος ισχυρότερος. Επομένως, γιατί να μην έχει το δικαίωμα για το όνειρο.

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ AUSTRALIAN OPEN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ