UNITED CUP

Τσιτσιπάς - Ντίεζ 2-0: Άνετα ο Στέφανος έκανε το πρώτο βήμα για την Ελλάδα κόντρα στον Καναδά στο United Cup

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο United Cup
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο United Cup © 2024 MARK BAKER / AP IMAGES

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το πρώτο βήμα για την Ελλάδα κόντρα στον Καναδά για την πρόκριση στα προημιτελικά του United Cup, καθώς επιβλήθηκε 2-0 στο παιχνίδι με τον Στίβεν Ντίεζ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο6) έκανε ποδαρικό στα μονά του United Cup και πανηγύρισε την πρώτη νίκη της Ελλάδας κόντρα στον Καναδά, κάνοντας παράλληλα και το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο Έλληνας τενίστας επιβλήθηκε με άνεση 2-0 (6-2, 6-3) επί του Στίβεν Ντίεζ (Νο314) στο πρώτο ματς της συνάντησης της Ελλάδας με τον Καναδά.

Αυτή ήταν η 5η νίκη σε ισάριθμες αναμετρήσεις στα μονά σε αγώνες για το United Cup για τον Τσιτσιπά (5-0), ο οποίος πέρυσι δεν είχε χάσει ούτε ένα ματς στη διοργάνωση.

Τη σκυτάλη θα πάρει η Σάκκαρη, που θα διεκδικήσει κόντρα στη Λέιλα Φερνάντες τη νίκη που θα στείλει την ομάδα μας στα προημιτελικά, εκεί όπου την Παρασκευή (5/1) θα αντιμετωπίσει είτε τη Γερμανία, είτε ξανά τον Καναδά

Στο πρώτο σετ ο Νο6 στον κόσμο διατήρησε το προβάδισμα τριών games, έκανε το 4-1 και με δύο breaks συνολικά έφτασε στο 6-2. Ο Τσιτσιπάς είχε 58% πρώτο σερβίς, αλλά κερδισμένο το 80% αυτών των πόντων

Στον ίδιο ρυθμό κινήθηκε και το δεύτερο σετ, με τον Έλληνα τενίστα να τελειώνει τη δουλειά που ξεκίνησε με 6-2.

Θυμίζουμε πως η Ελλάδα χρειάζεται νίκη με 3-0 για να εξασφαλίσει την 1η θέση στον όμιλο και την πρόκριση στα προημιτελικά. Εάν νικήσει 2-1, η πρόκριση θα κριθεί στα ποσοστά των κερδισμένων σετ μεταξύ Ελλάδας, Καναδά και Χιλής και μετά θα πρέπει να γίνει το ίδιο και με την δεύτερη του Δ' ομίλου που είναι η Γερμανία. Με οποιοδήποτε αποτέλεσμα ήττας η ομάδα μας θα μείνει εκτός τουρνουά.

Η Χιλή δεν έχει τύχη να περάσει από τον όμιλο, καθώς το ποσοστό της στα games, την αφήνουν ήδη εκτός συνέχειας, αφού υστερεί και της Γερμανίας.

Αναλυτικά η κατάταξη:

  1. Χιλή 1-1 (3-3 σετ)
  2. Καναδάς 1-0 (2-2 σετ)
  3. Ελλάδα 0-1 (2-2 σετ)
TAGS UNITED CUP ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ