ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Τσιτσιπάς: "Με πικραίνει που δεν θα έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ στο Davis Cup, με κάνει περήφανο να φοράω το εθνόσημο"

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον 3ο γύρο του US Open
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον 3ο γύρο του US Open © 2021 SETH WENIG/AP IMAGES

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν έκρυψε την στεναχώρια του για το γεγονός ότι δεν θα μπορέσει να ενισχύσει την Εθνική ομάδα λόγω του τραυματισμού του, τονίζοντας ότι πάντα θέλει να την βοηθάει.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο3 στην παγκόσμια κατάταξη) δεν θα καταφέρει τελικά να ενισχύσει την Εθνική ομάδα στο Davis Cup (18-19/9). Και στις δηλώσεις που έκανε στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου δεν έκρυψε την πικρία του.

"Για εμένα είναι σημαντικό αυτό που έχουμε καταφέρει μέχρι στιγμής. Και παρόλο που δεν θα έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ αυτή την εβδομάδα, το οποίο με πικραίνει γιατί ήθελα να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου, είναι σημαντικό ότι βρίσκομαι στην Ελλάδα. Πάντα όταν επιστρέφω στην Ελλάδα νιώθω τρομερή χαρά και αναζωογόνηση" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τσιτσιπάς, για να προσθέσει αργότερα:

""Έχω δει παίκτες που τρέφονται μόνο από αυτά τα τουρνουά. ότι για αυτούς είναι το πιο σημαντικό. Για εμένα, αξίζει κάθε παίκτης να αγωνιστεί στην Davis Cup. Θέλω να πω όμως ότι υπάρχει και ένα ATP tour που δίνει ευκαιρίες σε πολλούς αθλητές να κυνηγήσουν τα όνειρά τους. Το να παίζω για το εθνόσημο όμως με κάνει πολύ περήφανο. Δεν έχω νιώσει έτσι στο ATP Tour και αυτό δίνει ξεχωριστό χαρακτήρα στο Davis Cup".

Για το αν υποστηρίζει την ΑΕΚ, το Νο3 στον κόσμο τόνισε: "Η υποστήριξή μου προς την ΑΕΚ προέρχεται από τον πατέρα μου. Αυτός έβαλε το πρώτο λιθαράκι ώστε να υποστηρίζω την ομάδα και να βλέπω κάποιους αγώνες της. Θα ήθελα να παρευρεθώ σε αγώνα της ΑΕΚ αν μας το επιτρέπει το πρόγραμμα. Δεν έχω δει ποτέ αγώνα της ΑΕΚ LIVE".

Κλείνοντας σχολίασε και την επιστροφή του στο Lyttos Beach, από όπου και ξεκίνησε την καριέρα του σε υψηλό επιπεδο: "Ξεκίνησα από εδώ πριν μερικά χρόνια, σε ηλικία 14-15 ετών. Κέρδισα το πρώτο μου ATP σε αυτό το γήπεδο. Πλέον έχουν αλλάξει οι εγκαταστάσεις.

Εδώ ξεκίνησα, εδώ εξελίχθηκα και αυτό ήταν το μέρος που μου έδωσε το όραμα και την θέληση να ενταχθώ ακόμα ψηλότερα στο επαγγελματικό επίπεδο. Θα έχει πάντα ένα ξεχωριστό μέρος στην καρδιά μου. Σκέφτομαι συχνά το Lyttos Beach, όταν είμαι στο tour. Δεν γίνεται να μην το κάνω. Είμαι ένας μελαγχολικός άνθρωπος που μου αρέσει να σκέφτομαι το παρελθόν."

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ