ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Τσιτσιπάς: Με Γκαστόν ή Ντρέιπερ 2ο γύρο του Μόντρεαλ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Wimbledon
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Wimbledon © 2022 ALASTAIR GRANT / AP IMAGES

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο5) έμαθε τη Δευτέρα (8/8) τους δύο υποψήφιους αντιπάλους του για τον 2ο γύρο του Μόντρεαλ. Αυτοί θα είναι ο Γάλλος Ούγκο Γκαστόν (Νο76) και ο Βρετανός Τζακ Ντρέιπερ (Νο82).

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο5) συνεχίζει να προετοιμάζεται επί καναδικού εδάφους για το 1000άρι του Μόντρεαλ. Ο Έλληνας τενίστας, ο οποίος είχε περάσει bye από τον 1ο γύρο, έμαθε τους δύο υποψήφιους παίκτες που θα αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα του στο τουρνουά στον 2ο γύρο.

Αυτοί θα είναι ο Γάλλος και Νο76 του κόσμου, Ούγκο Γκαστόν και ο Βρετανός Νο82 στον κόσμο Τζακ Ντρέιπερ, με τους δύο αριστερόχειρες να μάχονται στον 1ο γύρο.

Και οι δύο προέρχονται από τα προκριματικά, με τον Γκαστόν μάλιστα, να στέκεται ιδιαίτερα τυχερός, καθώς και στα δύο παιχνίδια που έδωσε κόντρα σε Μάικλ Μο (ΗΠΑ) και Γκάμπριελ Ντιαλό οι αντίπαλοί του είχαν ισάριθμες εγκαταλείψεις.

Ο Μο εγκατέλειψε μετά το 3ο game του αγώνα, ενώ ο Ντιαλό άντεξε ένα set παραπάνω εγκαταλείποντας μετά το 3ο game του 2ου set έχοντας χάσει το 1ο με 6-2.

Το ίδιο περίπου συνέβη και με τον Ντρέιπερ, ο οποίος στον 2ο προκριματικό γύρο που έδινε και το εισιτήριο για το κυρίως ταμπλό, αγωνίστηκε μόλις για 4 games καθώς ο Γάλλος Κουεντάν Αλίς εγκατέλειψε μετά το τέλος του 4ου game του αγώνα.

Στον 1ο προκριματικό ο Βρετανός επικράτησε εύκολα του Ιταλού Ρομπέρτο Μαρκορά με 6-3, 6-0.

Ο Τσιτσιπάς, ο οποίος θα αγωνιστεί για πρώτη φορά μετά από τον επεισοδιακό αγώνα για τον 3ο γύρο του Wimbledon κόντρα στον μετέπειτα φιναλίστ, Νικ Κύργιο, έχει συναντήσει τον Γκαστόν στο indoor τουρνουά της Μασσαλίας με τον Γάλλο να τον δυσκολεύει μόνο για ένα set στη νίκη του Τσιτσιπά με 6-3, 7-6(4).

Αντίθετα σε περίπτωση που αντιμετωπίσει τον Ντρέιπερ θα είναι η πρώτη μεταξύ τους συνάντηση, με τον 20χρονο Βρετανό πάντως να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος έχοντας φτάσει μάλιστα και στα ημιτελικά του Ίστμπουρν τον περασμένο Ιούνιο χάνοντας από τον Μάξιμ Κρεσί.

Θυμίζουμε ότι ο Τσιτσιπάς θα αγωνιστεί για 2η φορά στο Μόντρεαλ για το Masters 1000 του Καναδά, ψάχνοντας την πρώτη του νίκη, καθώς το 2019 είχε ηττηθεί στο πρώτο του παιχνίδι από τον Πολωνό Χούμπερτ Χουρκάτς.

Αντίθετα στο Τορόντο ο Τσιτσιπάς μετράει μια συμμετοχή στον τελικό του 2018, αλλά και στα ημιτελικά του 2021.

Πηγή: Tennis24

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ