ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Τσιτσιπάς: Με Αλιασίμ ή Μεντβέντεφ αν περάσει τον Σίνερ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει τη νίκη του επί του Τέιλορ Φριτζ στον 4ο γύρο του Australian Open 2022
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει τη νίκη του επί του Τέιλορ Φριτζ στον 4ο γύρο του Australian Open 2022 @2022 ANDY BROWNBILL/AP IMAGES

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι αποφασισμένος για μεγάλα πράγματα στο Australian Open και θέλει να ξεπεράσει το εμπόδιο του Γιανίκ Σίνερ για να βρεθεί στους 8 κορυφαίους του τουρνουά, όπου θα τον περιμένει ένας εκ των Αλιασίμ ή Μεντβέντεφ.

Στη ζωή είναι σημαντικό να έχεις όνειρα και να βάζεις μεγάλους στόχους και ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποδεικνύει μέρα με τη μέρα, μήνα με το μήνα και τουρνουά με τουρνουά, πως όχι μόνο βάζει ψηλά τον πήχη αλλά είναι έτοιμος με σκληρή δουλειά να περάσει από πάνω και να ανέβει σε ακόμα πιο υψηλό επίπεδο.

Το αποδεικνύει άλλωστε και με το παραπάνω στα κορτ του Australian Open, με τον Έλληνα πρωταθλητή να παρουσιάζεται πολύ σταθερός στην απόδοσή του και συνεπής στο πλάνο του και να περνάει τον έναν μετά τον άλλον τους πρώτους γύρους.

Το μεσημέρι της Δευτέρας (24/1) ήταν η σειρά του Τέιλορ Φριτζ να υποκλιθεί στην αξία του Τσιτσιπά που επικράτησε με 3-2 σετ μετά από μεγάλη, πολύωρη και κοπιαστική μάχη και πλέον όλα είναι ανοιχτά στο δρόμο προς την κορυφή.

Επόμενος αντίπαλος για τον Τσιτσιπά (Νο 4 της παγκόσμιας κατάταξης) είναι ο Γιανίκ Σινέρ (Νο 10) και φυσικά σε ένα τόσο καλό μομέντουμ για τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα δεν υπάρχει άλλος στόχος από τη νέα νίκη που θα τον φέρει στην τετράδα των καλύτερων στο πρώτο Grand Slam του 2022.

Η πρόκληση βέβαια για τον Τσιτσιπά είναι πως σε περίπτωση που πετάξει εκτός συνέχειας τον Σινέρ, ο αντίπαλός του στα ημιτελικά θα προκύψει μέσα από ένα ζευγάρι που και αυτό αναμένεται να τραβήξει πάνω του αρκετά φώτα της δημοσιότητας, με τους Οζέρ Αλιασίμ (Νο 9) και Ντάνιελ Μεντβέντεφ (Νο 2) μόνο τυχαία να μη βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα του ράνκινγκ.

Αναμφίβολα, προτιμότερος αντίπαλος θα είναι ο Αλιασίμ, με τον Ρώσο να είναι από τους πλέον φορμαρισμένους παίκτες και να έχει δώσει μάλιστα μερικές πολύ δυνατές μονομαχίες με τον πρωταθλητή μας.

Από εκεί και πέρα, αν ο Τσιτσιπάς περάσει και εκείνο το εμπόδιο, τότε θα τον περιμένει ο μεγάλος τελικός, με την άλλη πλευρά του ταμπλό να φιλοξενεί αυτή τη στιγμή τα ζευγάρια Μονφίς (No 20) - Μπερετίνι (No 7) και Σαποβάλοβ (No 14) - Ναδάλ (No 5).

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ AUSTRALIAN OPEN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ