DAVIS CUP

Τσιτσιπάς - Κλέιν 1-1: Δυσκολεύτηκε ο Στέφανος, αλλά νίκησε τον Σλοβάκο που αποχώρησε στο 4-0 του τρίτου σετ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Davis Cup
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Davis Cup EUROKINISSI SPORTS

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς χάρισε την πρώτη νίκη στην Ελλάδα κόντρα στη Σλοβακία στο Davis Cup, καθώς αν και βρέθηκε πίσω 1-0 σετ, πήρε τελικά τη νίκη απέναντι στον Σλοβάκο Λούκας Κλέιν, ο οποίος αποχώρησε στο τρίτο σετ λόγω τραυματισμού. Η Εθνική ισοφάρισε 1-1 τη Σλοβακία στο tie.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο5) ισοφάρισε σε 1-1 στο tie για την Ελλάδα απέναντι στη Σλοβακία στο Davis Cup. Ο Λούκας Κλέιν πήρε το πρώτο σετ, ο Στεφ ισοφάρισε, όμως ο Σλοβάκος αποχώρησε στο τρίτο σετ λόγω τραυματισμού.

Υπενθυμίζουμε ότι η ομάδα που θα φτάσει πρώτη στις 3 νίκες θα κερδίσει και το tie, εξασφαλίζοντας την πρόκρισή της στο Davis Cup Qualifiers το 2024.

Από πολύ νωρίς στον αγώνα οι δύο τενίστες ήταν άκρως ανταγωνιστικοί και προσέφεραν πολύ ωραίο θέαμα στο κοινό. Τα δύο πρώτα σετ οδηγήθηκαν στο tie break.

Στο πρώτο ο Κλέιν πήρε ένα σημαντικό προβάδισμα με 5-0 και τον Τσιτσιπά να μειώνει με τρεις σερί πόντους για το 5-3. Τελικά, ο Σλοβάκος άντεξε στην πίεση του Έλληνα τενίστα και με 7-6 (3) πήρε το πρώτο σετ.

Στο δεύτερο σετ με το ελληνικό κοινό να προσπαθεί να εμψυχώσει τον Στέφανο Τσιτσιπά φωνάζοντας ρυθμικά το όνομα του. Ειδικά στο ξεκίνημα του σετ όπου ο Κλέιν προηγήθηκε με break (2-0).

Ο Τσιτσιπάς απάντησε με τρία διαδοχικά κερδισμένα games και στη συνέχεια οι δύο αθλητές κράτησαν το σερβίς τους για να φτάσουν μέχρι το τάι μπρέικ.

Εκεί είχαμε μεγάλη μάχη ανάμεσα στους δύο τενίστες με τον Τσιτσιπά να εκμεταλλεύεται το mini break που έκανε και να φτάνει στην ισοφάριση με 7-6 (5).

Στο τρίτο σετ ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 4-0 με τον Κλέιν να αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού. Τελικά ο Σλοβάκος δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τον αγώνα αφού αποσύρθηκε.

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα το Σάββατο (16/9) ο Αλέξανδρος Σκορίλας ηττήθηκε με 2-0 (6-1, 6-1) σετ από τον Άλεξ Μόλκαν.

Την Κυριακή (17/9) οι Πέτρος Τσιτσιπάς/Μιχαήλ Περβολαράκης κοντράρονται με τους Κλέιν και Ζελενάϊ, ενώ στη συνέχεια, ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετωπίζει τον Άλεξ Μόλκαν και η σειρά των αγώνων ολοκληρώνεται με την αναμέτρηση του Σκορίλα με τον Κλέιν.

TAGS DAVIS CUP ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ