AUSTRALIAN OPEN

Τσιτσιπάς και Τζόκοβιτς θα μονομαχήσουν για το Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη στον τελικό του Australian Open

Ο Τζόκοβιτς και ο Τσιτσιπάς στον τελικό του Rome Masters
Ο Τζόκοβιτς και ο Τσιτσιπάς στον τελικό του Rome Masters 2022 AP PHOTO/ALESSANDRA TARANTINO

Στον τελικό του Australian Open ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα μονομαχήσουν έχοντας ως έπαθλο και το Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη. Όλα τα δεδομένα.

Το πρωί της Κυριακής (29/01, 10.30, Eurosport 1) ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του Australian Open.

Πέρα από τον τίτλο, το συγκεκριμένο ματς θα κρίνει και το Νο1 στην Παγκόσμια κατάταξη. Ο Κάρλος Αλκαράθ δεδομένα την ερχόμενη Δευτέρα (30/01) δε θα βρίσκεται σε αυτή.

Όποιος εκ των Τζόκοβιτς και Τσιτσιπά επικρατήσει θα ανέβει αυτόματα στο Νο1 της Παγκόσμιας κατάταξης σε μια ιστορική στιγμή. Ο Νόλε θα επιστρέψει εκεί για πρώτη φορά από τον περασμένο Ιούνιο, ενώ ο Στεφ θα ανέβει για πρώτη φορά σε αυτήν.

Την ίδια ώρα όποιος από τους δύο ηττηθεί θα περιοριστεί στην τρίτη θέση. Να υπενθυμίσουμε ότι μπήκαν στο Australian Open με τον Τσιτσιπά στην 4η θέση και τον Τζόκοβιτς στην 5η.

Η βασική διαφορά τους ήταν ότι ο Έλληνας τενίστας είχε να υπερασπιστεί τους βαθμούς που είχε κερδίσει πέρσι με την πορεία του μέχρι τον ημιτελικό, ενώ ο Νόλε δεν είχε να υπερασπιστεί κανέναν αφού πέρσι δεν αγωνίστηκε στην Αυστραλία.

Ό,τι και να γίνει ανάμεσά τους θα βρίσκεται ο Κάρλος Αλκαράθ.

TAGS AUSTRALIAN OPEN ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ