ΤΕΝΙΣ

Τσιτσιπάς: "Ήταν χαοτική η κατάστασημε τα social media"

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ DAVIS CUP (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ DAVIS CUP (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για το Davis Cup ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου για την απόφασή του να κλείσει τα social media και ευχήθηκε να γίνουν και πιο σημαντικά τουρνουά στη χώρα μας.

Το μεσημέρι της Τρίτης (10/09) πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του Davis Cup που φιλοξενείται στη χώρα μας, ενώ αμέσως μετά έγινε και η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της ελληνικής ομάδας. Όπως ήταν φυσιολογικό εκείνος που δέχτηκε τις περισσότερες ερωτήσεις ήταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Στεφ μεταξύ άλλων μίλησε για την απόφασή του να κλείσει τα social media και ευχήθηκε να γίνουν και πιο σημαντικά τουρνουά στη χώρα μας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τσιτσιπά:

Για τη διοργάνωση: "Να ευχαριστήσω την ομοσπονδία και το Τατόι κλαμπ και σε όλους όσους συνέβαλαν στην ανάπτυξη της ομάδας, ώστε να πάρουμε συμμετοχή σε ένα τέτοιο τουρνουά. Είναι ωραίο event που γίνεται στην Ελλάδα. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τους προπονητές που μας έχουν βοηθήσει με την προετοιμασία και την ομάδα που είναι δυναμική και σταθερή μέχρι στιγμής. Επίσης είναι σημαντικό να έχουμε τέτοια event στην Eλλάδα. Είναι πρώτη φορά που αγωνίζομαι εδώ, είναι κάτι καινούργιο, κάτι φρέσκο. Ελπίζω να υπάρξουν και άλλα τουρνουά μεγαλύτερα στην Ελλάδα που θα αναπτύξουν αγωνιστικά τη χώρα μας, θα δημιουργήσουν κάτι φρέσκο, θα δουν τα παιδιά πράγματα. Έτσι, η Ελλάδα θα μπει στο χάρτη του τένις".

Για τα social media: "Ήταν χαοτική η κατάσταση εκεί πέρα, πήρα απόφαση να το κλείσω και να τα βγάλω από τη ζωή μου. Μου προκαλούσαν πίεση και στρες".

Για το κίνητρο της Εθνικής ομάδας: "Νιώθω μεγάλο κίνητρο που κάνω προπόνηση κάθε μέρα με τα παιδιά. Το κλίμα το ομαδικό είναι ξεχωριστό, δεν το βρίσκεις στο τένις συχνά. Ελπίζω να νιώσω την ίδια αυτοπεποίθηση όταν βρεθώ σε τόσο κόσμο μπροστά. Είναι τεράστιο συναίσθημα να παίζεις για τη χώρα σου, να περιβάλλεσαι απο μια ομάδα, υπάρχει κάτι το έξτρα εκεί μέσα".

Για τη διαφορά επιπέδου με τις άλλες χώρες: "Μου έδωσε έξτρα κίνητρο να δημιουργήσω κάτι απο το μηδέν, να εκπροσωπήσω τη χώρα μου όπως δεν έχει γίνει. Ήταν δύσκολο όταν έρχονταν παίκτες από δυνατές ομοσπονδίες, όμως ήθελα να δείξω ότι μπορώ να παίξω και στην Ελλάδα. Δεν έχουμε μεγάλη ιστορία με το τένις στην Ελλάδα, αλλά τη δημιουργούμε, με εμένα, τη Μαρία και τα παιδιά εδώ πέρα".

Για την συνύπαρξη της ομαδικότητας με την ατομικότητα: "Απλά ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον, οπότε το να συνυπάρχει σε ομάδες είναι στη φύση του, έτσι μεγαλώνουμε. Ταυτόχρονα είμαστε και μονάδες. Πολλές φορές κάποιες συγκεκριμένες μονάδες παίζουν τεράστιο ρόλο στην εξέλιξη της κοινωνίας ή της ομάδας. Είναι ωραία η συνεργασία της ομάδας με την ατομικότητα. Βγάζουμε δυνάμεις που δε θα μπορούσαμε μόνοι μας, αλλά και η ομάδα εμπνέεται από την ατομικότητα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ