ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Τσιτσιπάς: "Η απουσία του Ναδάλ από το Μόντρεαλ είναι σίγουρα μία βοήθεια"

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με τον Ράφα Ναδάλ
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με τον Ράφα Ναδάλ @ 2021 HAMISH BLAIR / AP IMAGES

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος παρευρέθηκε στην κλήρωση του Μόντρεαλ, τόνισε πως η απουσία του Ράφα Ναδάλ από τη διοργάνωση θα είναι μία βοήθεια για τους υπόλοιπους συμμετέχοντες.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο5) μίλησε, στο πλαίσιο της κλήρωσης του Μόντρεαλ, όπου φιλοξενήθηκε από τους διοργανωτές, όπως και ο Κάρλος Αλκαράθ, με τον Έλληνα τενίστα να μιλάει τόσο για την απουσία του Ράφα Ναδάλ (Νο3) από το τουρνουά, ενώ για μια ακόμη φορά αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικό είναι το Race για εκείνον.

"Δεν θα έλεγα ότι η απουσία του Ναδάλ είναι καλό ή κακό, αλλά σίγουρα βοηθάει λίγο τους υπόλοιπους", είπε ο Νο5 του κόσμου. "Ο Ναδάλ έχει κερδίσει πάρα πολλούς τίτλους. Μας λείπει, αλλά η απουσία του είναι σίγουρα μια μικρή βοήθεια".

Ο Τσιτσιπάς αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στο πόσο σημαντικοί είναι οι βαθμοί για το Race. "Το Μόντρεαλ προσφέρει πολλούς βαθμούς και όλοι θέλουν να πάνε όσο πιο μακριά γίνεται. Το ίδιο θέλω κι εγώ.

Θέλω να μαζέψω όσο περισσότερους βαθμούς γίνεται να βρίσκομαι όσο πιο ψηλά στην κατάταξη στο τέλος της χρονιάς. Εξάλλου αυτοί οι βαθμοί θα με βοηθήσουν να ανέβω στην κατάταξη του Race. Το να τα πάω καλά εδώ στο Μόντρεαλ θα μου έδινε επίσης την ευκαιρία να παραλείψω μερικά τουρνουά μέχρι το τέλος της χρονιάς βάσει των πόντων που θα έχω μαζέψει. Θέλω να παραμείνω συγκεντρωμένος, αλλά και να διασκεδάζω με το παιχνίδι μου".

Όσο για το πώς είδε τα γήπεδα στο Μόντρεαλ ο 23χρονος απάντησε: "Είναι πιο αργά από ότι περίμενα, αλλά μου αρέσουν".

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώτος τελικός καριέρας Masters 1000 για τον Τσιτσιπά ήταν στο Canadian Open γεγονός που κάνει το συγκεκριμένο τουρνουά αρκετά ιδιαίτερο για τον Έλληνα τενίστα.

Μάλιστα πέρσι είχε φτάσει στα ημιτελικά όπου και γνώρισε την ήττα από τον Αμερικανό Ρέιλι Οπέλκα. Ωστόσο και οι δύο μεγάλες επιτυχίες του Τσιτσιπά σημειώθηκαν στο Τορόντο (2018, 2021).

Αντίθετα στο Μόντρεαλ ο Νο5 του κόσμου δεν έχει καταφέρει ακόμα να σημειώσει νίκη. Η μοναδική του συμμετοχή στο Μόντρεαλ ήταν το 2019 όπου ηττήθηκε στον πρώτο του αγώνα από τον Χούμπερτ Χουρκάτς.

Φέτος ο Τσιτσιπάς, έχοντας περάσει bye από τον 1ο γύρο, θα αντιμετωπίσει στους “32” παίκτη από τον προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.

Πηγή: Tennis24

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ΡΑΦΑ ΝΑΔΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ