ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Τσιτσιπάς: "Έμεινα πιστός στο πλάνο μου, πίεσα αρκετά με το σερβίς μου"

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει έναν πόντο επί του Σίνερ | 26 Ιανουαρίου 2022
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει έναν πόντο επί του Σίνερ | 26 Ιανουαρίου 2022 2022 AP PHOTO/HAMISH BLAIR

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με δηλώσεις του στο Eurosport μετά τη νίκη του επί του Σίνερ και την πρόκριση του στα ημιτελικά αναφέρθηκε στο σερβίς και τον τρόπο παιχνιδιού του που του έδωσαν τη νίκη.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο4) επιβλήθηκε άνετα του Γιανίκ Σίνερ (Νο10) και πέρασε στα ημιτελικά του Australian Open όπου θα βρει μπροστά του έναν εκ των Μεντβέντεφ (Νο2) ή Αλιασίμ (Νο9) με τον Έλληνα τενίστα μετά το τέλος να μιλάει στην κάμερα του Eurosport.

Ο Τσιτσιπάς ερωτηθείς για την άνετη επικράτηση του, χωρίς να χάσει σετ, υποστήριξε πως το πλάνο του βγήκε όπως και η πίεση που έβαλε στο σερβίς του, κάτι το οποίο δεν περίμενε. Επίσης ρωτήθηκε και για τη διακοπή ώστε να κλείσει η οροφή και αν σκέφτηκε πως αυτό θα τον επηρεάσει με τον ίδιο να τονίζει πως έμεινε συγκεντρωμένος στο πλάνο του καθώς δεν ήθελε να έχει καμία δικαιολογία.

Έπαιζες κόντρα στον Σίνερ, έναν επικίνδυνο αντίπαλο, αλλά τον κέρδισες εύκολα 3-0, σου προκάλεσε έκπληξη;

"Προσπαθούσα να ακολουθήσω την τακτική μου και δεν σκεφτόμουν τίποτα άλλο στην αρχή της αναμέτρησης. Ήξερα πως πρέπει να μείνω πιστός στο πλάνο παιχνιδιού μου και αν το ακολουθούσα σωστά τότε δεδομένα θα έπαιρνα την ανταμοιβή μου. Και περίμενα να έρθουν οι ευκαιρίες. Έμεινα ήρεμος, πίεσα με το σερβίς μου κάτι το οποίο μπορώ να πω ότι εξέπληξε και εμένα. Είχα αρκετά καλά πρώτα σερβίς και έβαλα αρκετή πίεση, έκανα τη δουλειά μου. Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι από την πλευρά μου".

Ήσουν πολύ επιθετικός εκεί έξω αλλά κάποια στιγμή έκλεισε η οροφή, κάτι που αρέσει στον Σίνερ, υπήρξε ένα μεγάλο διάλειμμα, ανησύχησες καθόλου πως δεν θα μπορέσεις να συνεχίσεις στον ίδιο ρυθμό;

"Δεν είχα ξανά αυτή την εμπειρία, ήταν η πρώτη φορά, προσπάθησα να μην δώσω καθόλου προσοχή σε αυτό και να μην αφήνω να με επηρεάσει Έχω ακούσει άλλους παίκτες να μιλάνε για τέτοιες αλλαγές και δεν θέλω να είμαι ένας απ' αυτούς, να γίνω θύμα τέτοιων αλλαγών και προσπάθησα να μείνω ήρεμος και να προσαρμόσω το παιχνίδι μου σε αυτό τον διαφορετικό τρόπο. Το γήπεδο έγινε γρηγορότερο, χωρίς να σηκώνεται πολύ η μπάλα και το είχα στο μυαλό μου και προσπάθησα να ανταποκριθώ".

Και πάλι βέβαια είδαμε σήμερα αρκετό κόσμο να σε στηρίζει και να τραγουδάει για σένα. Τι τραγουδούν;

"Είμαι τόσο συγκεντρωμένος στο παιχνίδι που δεν ξέρω τι λένε οι φίλαθλοι".

Μίλησα με τον Μάικ Φιλιπούση ο οποίος είχε μιλήσει με τον πατέρα σου και του αποκάλυψε πως σκέφτεστε να πάρετε ένα σπίτι στην Αυστραλία;

"Θα το δούμε. Η Αυστραλία είναι μια υπέροχη χώρα θα το δούμε".

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ AUSTRALIAN OPEN ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ