ROLAND GARROS

Τσιτσιπάς: "Έκανα κακή διαχείριση, δεν ήμουν συγκεντρωμένος για να κάνω τις αλλαγές όταν έπρεπε"

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε προσπάθειά του κατά τη διάρκεια του Rome Masters | 13 Μαΐου 2022
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε προσπάθειά του κατά τη διάρκεια του Rome Masters | 13 Μαΐου 2022 @2022 ALESSANDRA TARANTINO/AP IMAGES

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ανέλαβε την ευθύνη για την ήττα και τον αποκλεισμό από το Roland Garros τονίζοντας ότι άργησε να κάνει τις αλλαγές που έπρεπε.

Δεν έψαξε για δικαιολογίες μετά τον αποκλεισμό του από τον Ρούνε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο 23χρονος Έλληνας τενίστας ανέλαβε την την ευθύνη για την ήττα και τον αποκλεισμό από το Roland Garros τονίζοντας ότι άργησε να κάνει τις αλλαγές που έπρεπε.

Αρχικά σε ερώτηση που δέχτηκε για το ποιο ήταν το κλειδί της αναμέτρησης είπε: "Έκανε ένα εκπληκτικό παιχνίδι, αλλά πρέπει να πω πως έκανα κακή διαχείριση από τη δική μου πλευρά. Έχανα πολλές επιστροφές, έδινα πολλούς εύκολους πόντους χωρίς να δίνω την ευκαιρία στον εαυτό μου να ανταγωνιστώ. Ήταν ένας απ' αυτούς τους αγώνες που αισθάνομαι πως αν παίζαμε ξανά θα ήταν πολύ διαφορετικά".

Για το εάν ήταν έτοιμος για αυτό το ματς: "Σωματικά ένιωθα τέλεια. Ξύπνησα καλά. Δυσκολεύτηκα αρκετά τις τελευταίες μέρες να βρω τον ρυθμό μου, ήμουν πολύ νευρικός στο court και απογοητευόμουν αρκετά. Ήξερα πως θα είναι έτσι, ειδικά όταν υπάρχουν κάποιες αλλαγές στον εξοπλισμό, αλλά δεν θέλω να ρίξω την ευθύνη σε αυτό, γιατί είναι κάτι που επέλεξα εγώ για την προσωπική μου βελτίωση. Στο τέλος πήγε το τένις μου σε μια άλλη διάσταση και μπορούσατε να το δείτε αυτό στα τελευταία games που πίεσα το σερβίς του, ήταν η μέρα με τη νύχτα αυτή η αλλαγή. Δεν ήμουν συγκεντρωμένος για να κάνω αυτές τις αλλαγές όταν έπρεπε και ήρθαν πολύ αργά για τον αγώνα."

Για το αν υπήρξε πίεση από το γεγονός ότι το ταμπλό του ήταν αρκετά ανοιχτό και θεωρητικά ήταν το φαβορί για να μπει στον τελικό, είπε: "Όχι, καθόλου. Δεν βλέπω τις κληρώσεις, δεν ξέρω ποιοι θα είναι οι επόμενοι αντίπαλοί μου. Γνωρίζω λίγο πολύ την πρόοδο και τον τρόπο που πρέπει να κάνω τα πράγματα για να βρεθώ στη θέση που βρέθηκα και πέρσι. Σίγουρα δεν είναι κάτι που έρχεται εύκολα, αλλά το έχω βιώσει στο παρελθόν και ξέρω τι χρειάζεται για να έχεις καλές πιθανότητες για να επιστρέψεις στον τελικό. Ήξερα ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσω δύσκολους αντιπάλους που ξέρουν καλά αυτή την επιφάνεια, αλλά σωματικά και πνευματικά ένιωθα καλά. Είχα κάποια προβλήματα στην προπόνηση, που έφεραν ξανά απογοήτευση και μη κατανόηση κάποιων πραγμάτων. Σε συνδυασμό και με την αλλαγή του εξοπλισμού, ενώ πέρσι τα είχα πάει πολύ καλά εδώ, υπήρχε πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι ίσως δεν έπρεπε να το κάνω. Αλλά δεν το μετανιώνω, πιστεύω ότι με βοηθάει και ελπίζω να αποδώσει καρπούς και να είμαι εκεί που θέλω να είμαι τις επόμενες εβδομάδες για να κερδίσω όσο περισσότερους βαθμούς γίνεται."

Σε ερώτηση που δέχτηκε για τον Ρούνε δήλωσε: "Είναι νέος και παίζει με πολύ συναίσθημα. Πάντα φαίνεται να τον απασχολεί κάτι όταν παίζει, είναι πολύ συναισθηματικός και ήταν περίεργο μπορώ να πω, αλλά εννοείται πως είναι κάτι θετικό. Παίζει με συναίσθημα, παίζει φανταστικά και του αξίζει αυτή η νίκη γιατί έπαιξε καλύτερα και αντιμετώπισε καλύτερα τις κρίσιμες στιγμές. Είμαι πεπεισμένος όμως πως μπορώ να τα πάω πολύ καλύτερα απέναντί του, γιατί δεν μου έδωσα σήμερα την ευκαιρία να κάνω την καλύτερή μου προσπάθεια."

Για το πλάνο από δω και πέρα, στη σεζόν του γρασιδιού: "Το πλάνο είναι να παίξω όσα περισσότερα παιχνίδια μπορώ πριν από το Wimbledon, πέρσι είχα πάει κατευθείαν στο Wimbledon από εδώ και έπαιξα εκεί τον πρώτο μου αγώνα στο γρασίδι, που δεν ήταν ό,τι καλύτερο. Πιστεύω πως μπορώ να παίξω καλά στο γρασίδι, είχα καλά αποτελέσματα στο γρασίδι, στην επαγγελματική μου καριέρα όχι τόσο αλλά στα juniors είχα. Αυτό δεν σημαίνει κάτι, αλλά μπορώ να δω ότι το παιχνίδι μου ταιριάζει σ' αυτή την επιφάνεια και μπορεί να μου δώσει την ευκαιρία να παίξω καλό τένις και να συγκεντρώσω πολλούς βαθμούς."

Για το πως νιώθει που πλέον νεότεροι από εκείνον, όπως ο Rune ή ο Alcaraz, πετυχαίνουν νίκες εναντίον του: "Θα γινόταν κάποια στιγμή, συμβαίνει με όλους, σωστά; Δεν ανησυχώ. Γνωρίζω το τένις μου, γνωρίζω το παιχνίδι μου. Αυτά τα παιδιά θέλουν πολύ να με κερδίσουν γιατί προφανώς κυνηγούν (την κορυφή). Και γω το κυνηγάω, αλλά βρίσκομαι σε διαφορετική θέση από εκείνους. Είμαι και γω διψασμένος για να τους κερδίσω, τώρα που με κέρδισαν θέλω ρεβάνς."

TAGS ROLAND GARROS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ