ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Τσιτσιπάς: "Αρνήθηκα να πάω σε 3ο σετ"

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατά τη διάρκεια του αγώνα του στο Ακαπούλκο
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατά τη διάρκεια του αγώνα του στο Ακαπούλκο © 2024 EDUARDO VERDUGO / AP IMAGES

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στάθηκε στηη μεγάλη ανατροπή που έκανε στο τέλος του 2ου σετ, παίρνοντας την πρόκριση στα προημιτελικά του Ακαπούλκο.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο11) δυσκολεύτηκε να κλείσει το ματς απέναντι στον Φάμπιο Κομπόλι, αλλά τελικά έκανε την ανατροπή και κατάφερε να πάρει την πρόκριση στους "8" του Ακαπούλκο χωρίς να χρειαστεί να παίξει και 3ο σετ.

"Η πρώτη μου σκέψη ήταν να προσπαθήσω να μείνω εκεί για άλλον έναν πόντο. Δεν είναι εύκολο να είσαι πίσω με 2-5 και ο αντίπαλός σου να έχει το σερβίς για τους 2 επόμενους πόντους.

Ήταν απίθανη ανατροπή για να είμαι ειλικρινής, ειδικά σ' αυτό το σημείο του παιχνιδιού, στο οποίο το momentum άλλαξε πολύ γρήγορα.

Πιο πριν σέρβιρα για το ματς... Είναι κάτι που δεν περιμένεις και σίγουρα υπάρχει η αμφιβολία στο μυαλό σου. Εκείνη τη στιγμή κατάφερα να συγκροτήσω τον εαυτό μου και αρνήθηκα να πάω σε 3ο σετ", ανέφερε ο 25χρονος.

Όσο για το μυστικό της επιτυχίας του απέναντι σε παίκτες που βρίσκονται εκτός του Top 20 και τη σταθερότητα σ' αυτά τα παιχνίδια είπε:

"Η προπόνηση, το να προσπαθείς να μένεις ήρεμος σε τέτοιες καταστάσεις, γιατί παίζεις με παίκτες που δεν έχουν τίποτα να χάσουν, απλά θα βγουν εκεί έξω και θα παίξουν το καλύτερό τους.

Σε αυτά τα ματς οι προσδοκίες πάνω σου είναι μεγαλύτερες και είναι σημαντικό να μένεις ήρεμος και να αντιμετωπίζεις κάθε ματς σα να είναι απέναντι σε Top 10 τενίστα".

Θυμίζουμε ότι στους "8" θα αντιμετωπίσει τον Άλεξ Ντε Μινόρ, με την αναμέτρηση να είναι προγραμματισμένη για τα ξημερώματα της Παρασκευής (01/03), στις 02:00.

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ