ROLAND GARROS

Τσιτσιπάς - Αλκαράθ: Οι τέσσερις ματσάρες που μας έχουν χαρίσει

Carlos Alcaraz, left, of Spain, shakes hands with defeating Stefanos Tsitsipas, of Greece, after defeating Tsitsipas during their third round match of the US Open tennis championships, Friday, Sept. 3, 2021, in New York. (AP Photo/Seth Wenig)
Carlos Alcaraz, left, of Spain, shakes hands with defeating Stefanos Tsitsipas, of Greece, after defeating Tsitsipas during their third round match of the US Open tennis championships, Friday, Sept. 3, 2021, in New York. (AP Photo/Seth Wenig) 2021 AP PHOTO/SETH WENIG

Στέφανος Τσιτσιπάς και Κάρλος Αλκαράθ κοντράρονται για πέμπτη φορά το βράδυ της Τρίτης (06/06, όχι πριν τις 21.15) και το SPORT24 θυμάται τις τέσσερις προηγούμενες αναμετρήσεις τους.

Το βράδυ της Τρίτης (06/06, όχι πριν τις 21.15, Eurosport 1) ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο5) θα αντιμετωπίσει τον Κάρλος Αλκαράθ (Νο1) για τα προημιτελικά του Roland Garros σε μια αναμέτρηση η οποία αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Πώς θα μπορούσε να συμβαίνει διαφορετικά άλλωστε όταν μιλάμε για έναν αγώνα ανάμεσα σε δύο από τους καλύτερους τενίστες στον κόσμο και ταυτόχρονα δύο εκ των κορυφαίων εκπροσώπων της νέας γενιάς.

Με αυτή την αφορμή θα θυμηθούμε τους προηγούμενους τέσσερις αγώνες ανάμεσα στους δύο τενίστες.

Η επική αναμέτρηση στο US Open

Ο 20χρονος Ισπανός έχει επικρατήσει και στις τέσσερις φορές που έχουν αναμετρηθεί οι δυο τους με την αρχή να γίνεται με δύο αναμετρήσεις επί Αμερικανικού εδάφους.

Η πρώτη εξ αυτών έγινε στο US Open το καλοκαίρι του 2021. Τότε οι δυο τους χρειάστηκε να μονομαχήσουν για πέντε σετ με τον Αλκαράθ να επικρατεί με 3-2 σε ένα ματς με πολλές ανατροπές.

Η επόμενη συνάντησή τους ήρθε στο Miami Open την Άνοιξη του 2022 όπου εκεί ουσιαστικά όλα κρίθηκαν στο πρώτο σετ με τον Ισπανό να το κατακτά με 7-5 και έπειτα πήρε το δεύτερο με 6-3 για να πάρει την πρόκριση.

Οι αγώνες επί ισπανικού εδάφους

Οι επόμενες δύο αναμετρήσεις τους έγιναν στην Βαρκελώνη. Το 2022 έπαιξαν στα προημιτελικά με τον Αλκαράθ να επικρατεί σε ένα κλειστό ματς με 2-1 σετ.

Η τελευταία ήρθε πριν από λίγους μήνες με τον Αλκαράθ να επικρατεί στον τελικό του Barcelona Open με 2-0 σετ και να κατακτά τον τίτλο.

TAGS ROLAND GARROS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ΚΑΡΛΟΣ ΑΛΚΑΡΑΘ ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ