ROLAND GARROS

Το Roland Garros 2024 παίζει τένις στα νερά του Σηκουάνα με φόντο τον παριζιάνικο ουρανό

Το Roland Garros 2024 παίζει τένις στα νερά του Σηκουάνα με φόντο τον παριζιάνικο ουρανό
Το κεντρικό κορτ του Ronald Garros κατά τη διάρκεια του τελικού της 44ης διοργάνωσης, ανάμεσα στους Τζόκοβιτς και Ρουντ @2023 AP IMAGES/AURELIEN MORISSARD

Γνωστή έγινε η 45η επίσημη αφίσα του Roland Garros, με το γαλλικό τουρνουά να πραγματοποιείται στον Σηκουάνα και την τεχνητή νοημοσύνη να συνθέτει ένα μαγικό σκηνικό, ιδανικό για τένις στην "Πόλη του Φωτός".

Το Παρίσι είναι συνυφασμένο με το Roland Garros, καθώς το γαλλικό Open αποτελεί ένα από τα τέσσερα Γκραν Σλαμ παγκοσμίως (Wimbledon, Australian Open και US Open τα άλλα τρία).

Χρονολογείται από το 1891, ενώ από το 1980 η επιτροπή διοργάνωσης του θεσμού έχει αποφασίσει να λανσάρει μια επίσημη αφίσα, την οποία επιμελείται κάποιος σύγχρονος καλλιτέχνης.

Η φετινή δημιουργία ανατέθηκε στον Γάλλο Πολ Ρουστού, που με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης συνέθεσε ένα μαγικό σκηνικό με επίκεντρο τον Σηκουάνα και φόντο τον παριζιάνικο ουρανό.

Ο 38χρονος αρτίστας τοποθετεί το κεντρικό κορτ του τουρνουά στον θρυλικό ποταμό του Παρισιού, Σηκουάνα, ενώ στο φόντο φαίνονται ιστορικά μνημεία της γαλλικής πρωτεύουσας, όπως ο Πύργος του Άιφελ.

Αυτό, όμως, που μαγνητίζει τα βλέμματα είναι η σημειολογία πίσω από τον ήλιο της "Πόλης του Φωτός", καθώς ο Ρουστού τον αντικατέστησε με μια μπάλα του τένις, η οποία αποτελεί την πηγή ενέργειας όλου του Παρισιού και πώς το "τένις εισβάλει στο Παρίσι".

TAGS ROLAND GARROS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ