INDIAN WELLS

Σβιόντεκ - Σάκκαρη 2-0: Λύγισε στον τελικό του Indian Wells από τη Νο1 του κόσμου

Η Μαρία Σάκκαρη στον τελικό του Indian Wells
Η Μαρία Σάκκαρη στον τελικό του Indian Wells © 2024 RYAN SUN / AP IMAGES

Η Μαρία Σάκκαρη προσπάθησε αλλά λύγισε από τη Νο1 στον κόσμο, Ίγκα Σβιόντεκ, η οποία ήταν καταιγιστική, πίεσε την Ελληνίδα τενίστρια και με 6-4, 6-0 σήκωσε στην Καλιφόρνια το τρόπαιο του Indian Wells.

Η Μαρία Σάκκαρη (Νο9) έπαιξε στον 10ο τελικό της καριέρας της, έφτασε κοντά στο να πανηγυρίσει τον τρίτο της τίτλο, όμως λύγισε και ηττήθηκε στον τελικό του Indian Wells από τη Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Ίγκα Σβιόντεκ με 6-4, 6-0.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια το πάλεψε, αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στον θρίαμβο και να πάρει τη ρεβάνς από την Πολωνή, καθώς το 2022 οι δύο τενίστριες αναμετρήθηκαν ξανά στον τελικό του Indian Wells. Και τότε η Σβιόντεκ ήταν η πρωταθλήτρια, φτάνοντας στη νίκη με 6-4, 6-1.

Εκτός από τον 2ο τίτλο της σε 1000άρι, η Σάκκαρη έχασε και την ευκαιρία της να κερδίσει τρεις θέσεις και να ανεβεί στο Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης. Έτσι, θα παραμείνει στο Νο9.

Θυμίζουμε πως αυτό είναι μόλις το πρώτο τουρνουά στο οποίο είναι μαζί με τον Ντέιβιντ Γουΐτ. με τον οποίο δουλεύει μόλις δύο εβδομάδες.

Το ματς

Το πρώτο σετ δεν ξεκίνησε με τον ιδανικό τρόπο για τη Σάκκαρη, με τη Σβιόντεκ να κάνει break και παίρνει ένα σημαντικό προβάδισμα με τρία σερί games.

Ωστόσο, η Μαρία έβγαλε αντίδραση, δήλωσε παρών και βρήκε τον ρυθμό της, απαντώντας επίσης με τρία διαδοχικά games για να φέρει το παιχνίδι στα ίσια με 3-3.

Η Πολωνή έκοψε στο 7ο game την ορμή της 28χρονης, προηγήθηκε εκ νέου, αλλά η Σάκκαρη ισοφάρισε πάλι. Το πρώτο σετ όμως, κατέληξε στην κορυφαία τενίστρια του κόσμου, η οποία έκανε break και κράτησε το σερβίς της για το 6-4.

Στην αρχή του δεύτερου σετ ζήσαμε deja vu. Αρχικά, η Πολωνή έσπασε ξανά το σερβίς της Σάκκαρη στο δεύτερο game, κράτησε τα δύο δικά της κι έτσι προηγήθηκε με 3-0.

Η Σβιόντεκ ήταν καταιγιστική στη συνέχεια και δεν επέτρεψε στη Μαρία να κερδίσει ούτε ένα game κι έκλεισε το δεύτερο σετ με το απόλυτο 6-0, κατακτώντας το Indian Wells και τον 19ο τίτλο στην καριέρα της.

TAGS INDIAN WELLS ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ