ROLAND GARROS

Roland Garros: Σβάρτσμαν και Φονίνι, που πέταξε εκτός τον Αλιασίμ, βλέπουν Τσιτσιπά

Ο Φάμπιο Φονίνι στον αγώνα με τον Αλιασίμ
Ο Φάμπιο Φονίνι στον αγώνα με τον Αλιασίμ AP PHOTO/AURELIEN MORISSARD

Εν δυνάμει αντίπαλοι του Στέφανου Τσιτσιπά στον τρίτο και στον τέταρτο γύρο του Roland Garros είναι οι Ντιέγκο Σβάρτσμαν και Φάμπιο Φονίνι στο Roland Garros.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται στο δεύτερο μονοπάτι του Roland Garros και γνωρίζει ήδη ποιοι είναι οι πιθανότεροι αντίπαλοί του μέχρι το τέλος του δρόμου. Έχοντας αφήσει πίσω την απαιτητική μάχη με τον Τσέχο Βέσελι, προετοιμάζεται αγωνιστικά και πνευματικά γι' αυτήν που ακολουθεί με τον Ισπανό Καρμπάλες Μπαένα (Νο57).

Φυσικό είναι πάντως ως φαβορί να βλέπει πιο μακριά και το τι θ' ακολουθήσει, εφόσον συνεχίσει στο μεγάλο παρισινό τουρνουά. Γι' αυτό και τον ενδιαφέρει τι έγινε στα παιχνίδια της Δευτέρας (29/5).

Το ένα εξ αυτών άφησε πίσω του μια έκπληξη, καθώς ο Ιταλός Φάμπιο Φονίνι (No52) απέκλεισε τον Φελίξ Οζιέρ-Αλιασίμ (Νο10). Ο 36χρονος τενίστας ήταν εντυπωσιακός απέναντι στον Καναδό, επικρατώντας 6-4, 6-4, 6-3 και πήρε τη... θέση του στο ραντεβού του επόμενου γύρου με αντίπαλο τον Αυστραλό Τζέισον Κλούμπερ (No69).

Πολύ πιθανός έμοιαζε επίσης ο πρόωρος αποκλεισμός του Ντιέγκο Σβάρτσμαν. Ο 30χρονος Αργεντινός (Νο95) με τη συμμετοχή στον ημιτελικό του 2020 βρέθηκε να χάνει 2-0 σετ (1-6, 6-7) από τον Ισπανό Θαπάτα Μιράγες, αλλά ενεργοποιώντας όλες τις αντιστάσεις του κατάφερε να κάνει την ανατροπή με 6-2, 6-0 και 6-4.

Προκειμένου πλέον να βρεθεί στο συναπάντημα με τον Τσιτσιπά στον τρίτο γύρο, θα πρέπει να ξεπεράσει τον Πορτογάλο Νούνο Μπόργκες (Νο80), που στον αγώνα με τον Αμερικανό Ίσνερ (No90) επιβλήθηκε με 3-2 σετ, χάρη στο 11-9 του τάι μπρέικ.

TAGS ROLAND GARROS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ