ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Σονέγκο - Τσιτσιπάς 1-2: Με ανατροπή στους 8 του Σινσινάτι ο Στέφανος

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο τουρνουά του Σινσινάτι
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο τουρνουά του Σινσινάτι 2021 DARRON CUMMINGS/AP PHOTO

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ανέτρεψε το εις βάρος του 1-0 σετ απέναντι στον Λορέντζο Σονέγκο και πήρε μεγάλη πρόκριση με 2-1 σετ ( 5-7, 6-3, 6-4) για τα προημιτελικά του Cincinnati Open.

Τι κι αν βρέθηκε να χάνει με 1-0 σετ από τον Ιταλό Λορέντζο Σονέγκο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε την αντεπίθεσή του, πήρε τα επόμενα δύο σετ με σχετική άνεση και επικράτησε του αντιπάλου του με 2-1 σετ εξασφαλίζοντας τη θέση του για τα προημιτελικά του Cincinnati Open. Σε ένα ματς που διήρκησε περισσότερο από δύο ώρες, ο Τσιτσιπάς έκλεισε τη θέση του σε προημιτελική φάση για 13η φορά τη φετινή σεζόν.

Εκεί, θα βρει απέναντί του τον γνώριμό του, Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ ο οποίος επικράτησε του Ματέο Μπερετίνι με 2-0 σετ (6-4, 6-3). Η ανάμετρηση θα διεξαχθεί τα ξημερώματα του Σαββάτου (21/08, 02:00 Cosmote Sport 7).

Ο Αλιασίμ σε δηλώσεις του αμέσως μετά το ματς, χαρακτήρισε τον Τσιτσιπά, ως τενίστα τοπ επιπέδου, Συγκεκριμένα ανέφερε στις δηλώσεις του: "Σήμερα έκανα ένα σπουδαίο παιχνίδι. Σε κάποιες στιγμές, ο Ματέο δεν ήταν στο καλύτερό του επίπεδο αλλά στο γήπεδο θα πρέπει να αντιμετωπίσεις διαφορετικές καταστάσεις και εγώ κατάφερα να βρω το δρόμο προς τη νίκη".

"Είναι ένας από τους βασικούς μου αντιπάλους και αύριο θα είναι μια ακόμη σπουδαία μάχη. Από εδώ και πέρα υπάρχουν μόνο τοπ αντίπαλοι".

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο τενίστες έχουν αναμετρηθεί έξι φορές στο παρελθόν, με τον Τσιτσιπά να μετράει τέσσερις σερί νίκες, κάτι που θέλει να επεκτείνει στο Cincinati Open.

Ο Τσιτσιπάς βρέθηκε προ εκπλήξεως στο πρώτο σετ καθώς ο Σονέγκο πίεσε από το σερβίς σε ένα ματς που είχε αρκετά κοινά στοιχεία με το προηγούμενο που έδωσε δύο μέρες πριν απέναντι στον Κόρντα. Το σετ ήταν κλειστό, οι δύο παίκτες πολύ κοντά, ωστόσο ο Στέφανος δεν βρήκε εύκολα τη λύση στα σερβίς του Ιταλού. Ο Σονέγκο είχε των έλεγχο στα ράλι μικρής διάρκειας και με υπομονή έκλεισε το πρώτο σετ με 7-5 κάνοντας παράλληλα το 1-0.

Τα επόμενα δύο σετ ήταν ένας μονόλογος για τον Στέφανο που έκανε την αντεπίθεσή του. Ο Έλληνας πρωταθλητής βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο καθώς γνώριζε ότι πλέον δεν είχε άλλα περιθώρια για λάθη. Το Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης παρουσιάστηκε πιο σοβαρός και συγκεντρωμένος και παρά την προσπάθεια του Σονέγκο να επιστρέψει στο σετ και να του βάλει δύσκολα με το σερβίς του, ο Στέφανος έφερε στα ίσα το ματς κάνοντας το 1-1.

Στο τρίτο και τελευταίο σετ ο Στέφανος έπαιξε το παιχνίδι του, ήταν αλάνθαστος στο σερβίς του, έκαμψε την αντίσταση του Σονέγκο ο οποίος πλέον δεν μπορούσε να κοντράρει τον Έλληνα. Με αυτόν τον τρόπο ο Στέφανος ολοκλήρωσε μία σπουδαία ανατροπή και έκλεισε τη θέση του στα προημιτελικά του Σινσινάτι εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ.

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ