ΤΕΝΙΣ

Σκληρές κουβέντες για τον Κύργιο: "Κάνει το μεγαλύτερο έγκλημα"

Australia's Nick Kyrgios reacts during his fourth round match against Bulgaria's Grigor Dimitrov at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia Sunday, Jan. 21, 2018. (AP Photo/Andy Brownbill)
Australia's Nick Kyrgios reacts during his fourth round match against Bulgaria's Grigor Dimitrov at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia Sunday, Jan. 21, 2018. (AP Photo/Andy Brownbill) AP

Η πτώση του Νικ Κύργιου στην παγκόσμια κατάταξη συνεχίζεται, τώρα όμως στέκονται απέναντί του και άνθρωποι του αθλήματος στην Αυστραλία που υποστηρίζουν ότι ''ο 23χρονος αθλητής εγκληματεί".

Η εβδομάδα που πέρασε, δεν ήταν καλή για τον Νικ Κύργιο. Για την ακρίβεια, ήταν άλλη μία κακή εβδομάδα για τον 23χρονο ομογενή που προκάλεσε ξανά το παγκόσμιο κοινό του τένις με τη συμπεριφορά του. Πρώτα ξέχασε τα παπούτσια του πριν το ματς με τον Ντένις Κούντλα, στη συνέχεια έχασε με κατεβασμένα χέρια το δεύτερο σετ (6-0) του αγώνα με τον Μπόρνα Τσόριτς και τέλος παράτησε το ματς του τρίτου γύρου με τον Χουάν Μαρτίν ντελ Πότρο για να αποδοκιμαστεί από το κοινό του Western & Southern Open. Ο Κύργιος αποχαιρέτησε πρόωρα το Σινσινάτι, είπε εκφράσεις που θα χρειαστεί να περάσει καιρός για να ξεχαστούν από τους φίλους του τένις και τώρα βλέπει ανθρώπους του αθλήματος στην Αυστραλία να μιλούν με βαριές κουβέντες για εκείνον.

" Είναι ένοχος για το μεγαλύτερο έγκλημα που μπορεί να κάνει κάποιος στον αθλητισμό. Σπαταλά το ταλέντο του. Το βλέπεις, το αισθάνεσαι ότι το κάνει. Επέλεξε να γίνει επαγγελματίας και σπαταλά έτσι τις ικανότητές του. Ναι, αυτό είναι πραγματικά ένα έγκλημα" υποστήριξε ο Άντι Μάχερ, κορυφαίος Αυστραλός δημοσιογράφος, ενώ ο Μπρετ Φίλιπς, ρεπόρτερ τένις στην χώρα, εξήγησε με τη σειρά του πως: " Ο Νικ δεν μπορεί να παίξει ένα φυσιολογικό ματς. Ποιος ξέρει τι μας περιμένει στο US Open, πραγματικά δεν ξέρω πως μπορεί να αλλάξει τρόπο σκέψης. Θα πρέπει να μιλήσουμε με ειλικρίνεια, θα συνεχίσει να είναι ένα ταλέντο που δεν έφτασε εκεί που μπορούσε. Αυτή τη στιγμή παίζει στο 40%-50%, δεν μπορεί να αποδόσει σύμφωνα με τις δυνατότητές του. Αν το έκανε, θα πανηγυρίζαμε για έναν σπουδαίο αθλητή".

Ο Κύργιος αποκλείστηκε στον τρίτο γύρο του Western & Southern Open του Σινσινάτι χάνοντας με 2-1 σετ από τον Χουάν Μαρτίν ντελ Πότρο, ενώ πέρυσι ήταν φιναλίστ του συγκεκριμένου τουρνουά. Πλέον βρίσκεται στο νούμερο 30 της παγκόσμιας κατάταξης, θέση που συνιστά τη χειρότερή του από τον Φεβρουάριο του 2016 κι έπειτα. Μένει να δούμε αν στο US Open που ξεκινά στο Κουίνς της Νέας Υόρκης στις 27 Αυγούστου θα εμφανιστεί ένας πιο σοβαρός, ένας πιο συγκεντρωμένος Νικ Κύργιος ή αν ο 23χρονος Αυστραλός θα συνεχίσει να προκαλεί με τη συμπεριφορά του και να κάνει συνεχώς βήματα προς τα πίσω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ