MIAMI OPEN

Σφράγισε τον μεγάλο τελικό με την Οσάκα η Σβιόντεκ

Η Ίγκα Σβιόντεκ κατά τη διάρκεια της αναμέτρησής της στο Miami Open με την Τζέσικα Πέγκουλα | 31 Μαρτίου 2022
Η Ίγκα Σβιόντεκ κατά τη διάρκεια της αναμέτρησής της στο Miami Open με την Τζέσικα Πέγκουλα | 31 Μαρτίου 2022 @2022 MARTA LAVANDIER/AP IMAGES

Την 16η διαδοχική νίκη της στο WTA Tour σημείωσε η αλύγιστη Ίγκα Σβιόντεκ η οποία ξεπέρασε στα δύο σετ το εμπόδιο της Τζέσικα Πέγκουλα στον 2ο ημιτελικό του Miami Open και έκλεισε ραντεβού με τη Ναόμι Οσάκα στο ματς του τίτλου στη Φλόριντα.

Η 20χρονη Πολωνή, Ίγκα Σβιόντεκ, που τη Δευτέρα θα σκαρφαλώσει στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, μετά την αιφνίδια απόσυρση της Άσλει Μπάρτι από το τένις, πρόσθεσε άλλη μια μεγάλη εμφάνιση στο ενεργητικό της και με 6-2, 7-5 επί της Πέγκουλα, προκρίθηκε στον 3ο συνεχόμενο WTA 1000 τελικό, μετά τους τίτλους σε Qatar Open και BNP Paribas Open.

Το Νο2 του ταμπλό στο Μαϊάμι, ήταν κυρίαρχη στο εναρκτήριο σετ του ημιτελικού ενώ στο 2ο σετ κατάφερε να διατηρήσει τη ψυχραιμία της και να επιστρέψει από break κάτω, ολοκληρώνοντας τη νίκη της σε 1 ώρα και 50 λεπτά αγώνα.

Αν η Σβιόντεκ κατάφερει να κατακτήσει το Μαϊάμι, θα γίνει μόλις η τέταρτη τενίστρια στην ιστορία που κερδίζει το "Sunshine Double" (Miami Open, Indian Wells) μετά τις Στέφι Γκραφ (1994, 1996), Κιμ Κλάιστερς (2005) και Βικτόρια Αζαρένκα (2016).

Σβιόντεκ και Οσάκα θα αναμετρηθούν μόλις για δεύτερη φορά, με την Γιαπωνέζα να είχε φύγει νικήτρια από την πρώτη τους συνάντηση στο Τορόντο το 2019.

"Το δεύτερο παιχνίδι μου στο WTA Tour, όταν ένιωσα ότι πρωτοσυστήνομαι στο τένις, ήταν κόντρα στην Οσάκα. Αν και έχασα εκείνο το ματς, με ενέπνευσε πολύ να δουλέψω πιο σκληρά γιατί ήταν το Νο1 τότε. Πλέον είμαι σε διαφορετικό επίπεδο. Θα δούμε πως θα πάει αλλά είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη" είπε η Σβιόντεκ η οποία δεν έχει χάσει σετ ακόμα στο Μαϊάμι.

Νωρίτερα, η Ναόμι Οσάκα κέρδισε δύσκολα την Μπελίντα Μπένσιτς και επιστρέφει σε τελικό WTΑ μετά από 13 μήνες.

Το πρώην Νο1 και νυν Νο77 στον κόσμο, μετά από μια πολύ δύσκολη περίοδο στην καριέρα της όπου πάλεψε με το σύστημα και τον εαυτό της, θυμίζει και πάλι την τενίστρια που έχει κατακτήσει τέσσερα Grand Slam, δύο στη Μελβούρνη (2019, 2021) και δύο στο US Open (2018, 2020).

Πηγή: Tennis24

TAGS MIAMI OPEN WTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ