WTA

Τέλος το τένις για την Άσλεϊ Μπάρτι, απρόσμενη η απόφαση απόσυρσης

Τέλος το τένις για την Άσλεϊ Μπάρτι, απρόσμενη η απόφαση απόσυρσης
AP PHOTO/SIMON BAKER

Η Άσλεϊ Μπάρτι αποφάσισε να αποσυρθεί από το τένις, προκαλώντας σοκ στην παγκόσμια κοινότητα του τένις. Η Αυστραλή τενίστρια, Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης αποφάσισε να αποσυρθεί από τη δράση, ένα μήνα πριν κλείσει τα 26 της χρόνια.

Σε μια αιφνίδια ανακοίνωση μέσω Instagram, το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης του γυναικείου τένις, Άσλει Μπάρτι ανακοίνωσε τη σοκαριστική απόφασή της να εγκαταλείψει το άθλημα, ένα μήνα πριν κλείσει τα 26 της χρόνια κι ενώ διένυε το 4ο καλύτερο ρεκόρ όλων των εποχών με 114 συνεχόμενες εβδομάδες στην κορυφή της WTA (121 συνολικά).

H κάτοχος του τίτλου σε Wimbledon (2021) και Australian Open (2022) καθώς και πρωταθλήτρια στο Roland Garros (2019), δήλωσε γεμάτη από συναισθήματα και εμπειρίες που αποκόμισε από το τένις, όμως ένιωσε ότι ήρθε ο καιρός να ασχοληθεί περισσότερο με τον εαυτό της και την ψυχική υγεία της.

Τούτο σημαίνει ότι αν αλλάξει η σειρά στο ranking της WTA η Μαρία Σάκκαρη θα κερδίσει μία θέση και θ' ανέβει στη δεύτερη, πίσω μόνο από την Πολωνή Ίγκα Σβιόντεκ, από την οποία και ηττήθηκε την Κυριακή στον τελικό του Indian Wells. Μέχρι σήμερα η κατάταξη έχει ως εξής:

Οι λόγοι που οδήγησαν την Μπάρτι εκτός κορτ

Η Μπάρτι με 3 Grand Slam και συνολικά 15 τίτλους στο μονό και 12 στα διπλά, ολοκληρώνει μια φανταστική καριέρα που θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί σε θρυλική, έχοντας αποκομίσει και 24εκ. δολάρια από χρηματικά έπαθλα μόνο.

"Σήμερα είναι δύσκολο για μένα καθώς ανακοινώνω την απόσυρσή μου από το τένις. Δεν ήξερα πως να μοιραστώ τα νέα μαζί σας οπότε ζήτησα από την καλή μου φίλη Κάσεϊ Ντελάκουα να με βοηθήσει. Είμαι ευγνώμων για όσα μου χάρισε το άθλημα και αποχωρώ υπερήφανη" έγραψε στο αρχικό μήνυμά της η Μπάρτι η οποία ανέβασε το βίντεο με τη συνέντευξή.

"Είναι η πρώτη φορά που το λέω ανοιχτά και δεν μου είναι εύκολο. Όμως, είμαι τόσο χαρούμενη και τόσο έτοιμη. Δεν έχω πια το σωματικό, το συναισθηματικό κίνητρο και ότι χρειάζεται για να προκαλέσω τον εαυτό μου στο πιο υψηλό επίπεδο. Όχι πια. Έχω αδειάσει..." είπε αρχικά η Μπάρτι στη συμπατριώτισσά της.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Αυστραλέζα παρατάει το τένις αφού το είχε κάνει και στα εφηβικά της χρόνια, όταν σε ηλικία 18 ετών αποφάσισε να σταματήσει και ασχολήθηκε με το επαγγελματικό κρίκετ όπου επίσης διέπρεψε.

Ποτέ δεν έκρυψε τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε κάθε φορά που έπρεπε να ταξιδεύει και να λείπει για μεγάλο χρονικό διάστημα από το σπίτι της στο Queensland.

"Έχω πολλά όνειρα που θέλω να κυνηγήσω τώρα που δεν χρειάζεται να ταξιδεύω σε όλο τον κόσμο και να βρίσκομαι μακριά από την οικογένειά μου, μακριά από το σπίτι μου. Δεν θα σταματήσω να αγαπάω το τένις. Ήταν ένα σημαντικό μέρος της ζωής μου αλλά ήρθε η στιγμή να απολαύσω το επόμενο στάδιο της ζωής και να επικεντρωθώ στην Άσλεϊ σαν άτομο, όχι στην Άσλεϊ ως αθλήτρια", τόνισε χαρακτηριστικά.

"Το ξέρω ότι το έκανα ξανά, όμως είναι διαφορετικό συναίσθημα τώρα. Είμαι τόσο ευγνώμων για όσα μου έδωσε το τένις. Παραπάνω από όσα ονειρεύτηκα αλλά τώρα ξέρω ότι είναι η σωστή ώρα να αποσυρθώ και να κυνηγήσω τα άλλα όνειρά μου. Ήρθε η ώρα να αφήσω κάτω τη ρακέτα", συμπλήρωσε η Μπάρτι.

Ο τελευταίος αγώνας της Μπάρτι ήταν η νίκη επί της Ντάνιελ Κόλινς στον τελικό του Australian Open 2022 στον οποίο η Αυστραλή έβαλε τέλος στην 44ετη προσμονή των συμπατριωτών της για τίτλο από γυναίκα τενίστρια στη Μελβούρνη.

Μένει να δούμε αν η Μπάρτι ζητήσει την αφαίρεση του ονόματός της από την WTA Rankings. Αν αιτηθεί κάτι τέτοιο, η Ίγκα Σβιόντεκ θα είναι το νέο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και η Μαρία Σάκκαρη θα ανέβει στο Νο2!

Πηγή: Tennis24

TAGS WTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ