ΤΕΝΙΣ

Σε κίνδυνο το Australian Open 2021

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς στο Australian Open
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς στο Australian Open AP IMAGES

Καμπανάκι κινδύνου από τον διευθυντή αγώνων του Australian Open, Κρεγκ Τάιλι που εξέφρασε τις ανησυχίες του για τη διοργάνωση και την ασφαλή διεξαγωγή της.

Ο διευθυντής αγώνων του Australian Open, Κρεγκ Τάιλι, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το πρώτο Grand Slam της σεζόν θα πραγματοποιηθεί κανονικά, ωστόσο επεσήμανε ότι θα χρειαστεί να υπάρχει συμφωνία με τις Αρχές της Αυστραλίας σχετικά με την ασφαλή διεξαγωγή της σπουδαίας διοργάνωσης.

Απ'ότι φαίνεται, η Μελβούρνη θα βρίσκεται σε κατάσταση καραντίνας για μεγάλο χρονικό διάστημα και αυτό δεν θα βοηθήσει την περίοδο προετοιμασίας των τενιστών. Αυτή τη στιγμή, οποιοσδήποτε επισκεφτεί την Αυστραλία, θα πρέπει να μείνει σε αυστηρή καραντίνα 14 ημερών σε ξενοδοχείο όπου θα πληρώνει ο ίδιος τα έξοδά του.

Κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να το δεχθούν οι τενίστες καθώς θα χρειαστεί να προπονούνται για να πάρουν μέρος, τόσο στο Australian Open όσο και στα τουρνουά προετοιμασίας όπως το ATP Cup.

Σε ορισμένες πολιτείες της χώρας υπάρχουν εξαιρέσεις προκειμένου να επιτρέπεται η προπόνηση σε ομάδες, κατά τη διάρκεια της καραντίνας και ο Τάιλι πιστεύει ότι κάτι παρόμοιο μπορεί να ισχύει και κατά τη διάρκεια του Australian Open.

"Δεν πρόκειται να έρθουν οι τενίστες αν πρέπει να μπουν σε καραντίνα για δύο εβδομάδες, πριν την έναρξη της σεζόν. Δεν μπορείς να τους ζητήσεις να είναι σε καραντίνα και μετά να είναι έτοιμοι να παίξουν σε ένα Grand Slam. Συμφωνούμε βέβαια στον κανονισμό που επιβάλλει την καραντίνα σε όποιον έρθει στην Αυστραλία.

Θα διαπραγματευτούμε και θα προσπαθήσουμε να έρθουμε σε συμφωνία προκειμένου να επιτρέπεται η προπόνηση στους τενίστες και στη συνέχεια να οδηγούνται στο ξενοδοχείο. Θα είναι ένα ασφαλές περιβάλλον όπου θα επιτρέπεται η κίνηση μόνο μεταξύ γηπέδων και ξενοδοχείου" είπε χαρακτηριστικά ο Αυστραλός παράγοντας.

Ο Τάιλι είπε επίσης ότι πολύ δύσκολα θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν το 50% της πληρότητας των εγκαταστάσεων και το πιθανότερο σενάριο αναφέρει ότι θα επιτρέπεται μόλις το 25% των θεατών στις κερκίδες των γηπέδων.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ