ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ

Σάκκαρη - Βοντρούσοβα 2-0: Άνετα η Μαρία στα ημιτελικά του Berlin Open

Greece's Maria Sakkari celebrates against Karolina Muchova of the Czech Republic during their first round match of the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium in Paris, Sunday, May 28, 2023. (AP Photo/Aurelien Morissard)
Greece's Maria Sakkari celebrates against Karolina Muchova of the Czech Republic during their first round match of the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium in Paris, Sunday, May 28, 2023. (AP Photo/Aurelien Morissard) AP

Καταιγιστική η Μαρία Σάκκαρη (Νο8) στα προημιτελικά του Berlin Open, επιβλήθηκε με 2-0 (7-6, 6-1) της Μαρκέτα Βοντρούσοβα (Νο53) και προκρίθηκε στα ημιτελικά της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει την Ντόνα Βέκιτς (Νο23)

Η Μαρία Σάκκαρη (Νο8) βρίσκεται πλέον στα ημιτελικά του Berlin Open. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ζορίστηκε για ένα σετ κόντρα στην Μαρκέτα Βοντρούσοβα (Νο53), αλλά στο δεύτερο σετ ήταν ισοπεδωτική και προκρίθηκε με 2-0 (7-6, 6-1) στα ημιτελικά του τουρνουά, όπου θα αντιμετωπίσει την Ντόνα Βέκιτς (Νο23), που επιβλήθηκε με 2-0 (6-2, 7-6) της Ελίνα Αβενισιάν (Νο.81) στον άλλο προημιτελικό.

Η Σάκκαρη ξεκίνησε ιδανικά, κάνοντας break μόλις στο πρώτο game, ξεφεύγοντας με 2-0. Η Βοντρούσοβα όμως απάντησε με δικό της break στο 4ο game και ισοφάρισε σε 2-2. Έκτοτε οι δύο τενίστριες κράτησαν το σερβίς τους, με το πρώτο σετ να οδηγείται σε tie break.

Εκεί, η Σάκκαρη ξεκίνησε με δύο γρήγορους πόντους για το 2-0. Η Βοντρούσοβα όμως πήρε τους έξι από τους επόμενους εφτά πόντους και είχε σετ πόιντ με το σκορ στο 3-6. Η Σάκκαρη όμως έδειξε χαρακτήρα κάπου εκεί, άντεξε στην πίεση της Τσέχας και έκανε την ανατροπή, πήρε το tie-break με 9-7 και μαζί το πρώτο σετ (7-6).

Στο δεύτερο σετ η Μαρία δεν άφησε κανένα περιθώριο στην Τσέχα αντίπαλό της. Έφτασε κοντά στο break στο 2ο game, έκανε break στο 4ο game και ξέφυγε με 3-1, έκανε νέο break λίγο αργότερα για το 5-1 και κράτησε το σερβίς της, κατακτώντας με 6-1 το δεύτερο σετ και μαζί την πρόκριση.

TAGS ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ BERLIN OPEN WTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ