MIAMI OPEN

Σάκκαρη - Τσιτσιπάς: Τα δεδομένα για την παγκόσμια κατάταξη ενόψει Miami Open

Οι Μαρία Σάκκαρη και Στέφανος Τσιτσιπάς
Οι Μαρία Σάκκαρη και Στέφανος Τσιτσιπάς © 2021 PATRICK SEMANSKY/AP IMAGES

Η Μαρία Σάκκαρη και ο Στέφανος Τσιτσιπάς ετοιμάζονται να μπουν στο Miami Open και το SPORT24 σας παρουσιάζει τα δεδομένα που υπάρχουν για εκείνους στην Παγκόσμια κατάταξη, αλλά και για το Νο1 σε WTA και ATP

Μπορεί ακόμα να μην έχουν παίξει το πρώτο τους παιχνίδι στο Miami Open, ωστόσο τόσο η Μαρία Σάκκαρη όσο και ο Στέφανος Τσιτσιπάς γνωρίζουν ήδη τι τους περιμένει στην Παγκόσμια κατάταξη της WTA και της ATP αντίστοιχα.

Αρχίζουμε πάντα από τις κυρίες και με την Μαρία Σάκκαρη η οποία προέρχεται από τη μεγάλη πορεία της μέχρι τον τελικό του Indian Wells. Πέρσι η Σακ έφτασε μέχρι τον ημιτελικό στο Miami Open όπου ηττήθηκε με 2-1 σετ από την Μπιάνκα Αντρέσκου.

Αυτό σημαίνει πως θα έχει να υπερασπιστεί 380 βαθμούς. Την ίδια ώρα η πρόωρη απόσυρση της Μπάρτι σε συνδυασμό με την αστάθεια πολλών αθλητριών έχουν δημιουργήσει νέα δεδομένα στην Παγκόσμια κατάταξη.

Η Σάκκαρη στη χειρότερη για εκείνη περίπτωση θα βρεθεί στο Νο4, ενώ μπορεί να φτάσει μέχρι και το Νο2 της Παγκόσμιας κατάταξης αρκεί να κάνει καλύτερη πορεία από την Πάουλα Μπαντόσα. Η Ισπανίδα είναι η μοναδική που μπορεί να πάρει το Νο1 από την Ίγκα Σβιόντεκ αρκεί να κατακτήσει το τρόπαιο και να αποκλειστεί στο δεύτερο γύρο η Πολωνή. Κάτι που φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο.

Σταθερός ο Τσιτσιπάς, μπορεί να ανέβει ξανά στο Νο1 ο Μεντβέντεβ

Πάμε τώρα και στους άνδρες. Εκεί τα πράγματα είναι πιο απλά και έγιναν ακόμα πιο ξεκάθαρα μετά την απόσυρση του Μπερετίνι.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ό,τι και να γίνει θα παραμείνει στο Νο5 της Παγκόσμιας κατάταξης. Αυτό που μπορεί να διαφοροποιηθεί είναι η διαφορά του από τον Ζβέρεφ που βρίσκεται στην τέταρτη θέση.

Αντίθετα, αλλαγή μπορεί να έχουμε στην κορυφή. Εκεί ο Ντανίλ Μεντβέντεβ θα έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στο Νο1. Για να το καταφέρει θα πρέπει να φτάσει τουλάχιστον μέχρι τα ημιτελικά του τουρνουά.

Υπενθυμίζουμε πως ούτε στο Miami Open δεν θα αγωνιστεί ο Νόβακ Τζόκοβιτς, όμως η επιστροφή του στο Tour αναμένεται να γίνει μέσα στον Απρίλιο.

TAGS MIAMI OPEN ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ATP WTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ