INDIAN WELLS

Σάκκαρη: Περίπου τα μεσάνυχτα ο ημιτελικός της με την Σαμπαλένκα στο Indian Wells

Maria Sakkari, of Greece, returns a shot to Shelby Rogers at the BNP Paribas Open tennis tournament Friday, March 10, 2023, in Indian Wells, Calif. (AP Photo/Mark J. Terrill)
Maria Sakkari, of Greece, returns a shot to Shelby Rogers at the BNP Paribas Open tennis tournament Friday, March 10, 2023, in Indian Wells, Calif. (AP Photo/Mark J. Terrill) AP

Οι διοργανωτές του Indian Wells έκαναν γνωστό το πρόγραμμα των ημιτελικών οι οποίοι θα διεξαχθούν την Παρασκευή (17/03) με τη Μαρία Σάκκαρη να αντιμετωπίζει την Αρίνα Σαμπαλένκα περίπου τα μεσάνυχτα.

Το Indian Wells μπαίνει στην τελική του ευθεία και την Παρασκευή (17/03) θα διεξαχθούν οι ημιτελικοί στο ταμπλό των γυναικών, όπου συμμετέχει η Μαρία Σάκκαρη.

Το Νο7 της Παγκόσμιας κατάταξης θα μπει στο κορτ περίπου τα μεσάνυχτα (Novasports 6, LIVE από το SPORT24) και θα αντιμετωπίσει την Αρίνα Σαμπαλένκα. Η αθλήτρια από την Λευκορωσία βρίσκεται στο Νο2 της Παγκόσμιας κατάταξης και βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Οι δύο τενίστριες έχουν τεθεί αντιμέτωπες άλλες επτά φορές με την Σαμπαλένκα να μετρά τέσσερις νίκες και την Σάκκαρη να έχει φύγει νικήτρια τρεις φορές.

Τα δεδομένα για τη θέση τους στην Παγκόσμια κατάταξη

Ό,τι και να γίνει στην αναμέτρηση ελάχιστα μπορούν να αλλάξουν στη θέση των αθλητριών στην Παγκόσμια κατάταξη. Η Μαρία Σάκκαρη αυτή τη στιγμή έχει πέσει στην ένατη θέση αφού της έχουν αφαιρεθεί οι βαθμοί από την περσινή πορεία της μέχρι τον τελικό.

Η Σακ στη χειρότερη περίπτωση θα πέσει στο Νο10 εάν χάσει εκείνη και προκριθεί η Ριμπάκινα στον τελικό. Σε περίπτωση που η 27χρονη Ελληνίδα προκριθεί στον τελικό, ανεξάρτητα με το τι θα γίνει σε αυτόν θα βρίσκεται στην 7η θέση.

Στην αντίπερα όχθη η Αρίνα Σαμπαλένκα ό,τι και να γίνει από εδώ και πέρα στο τουρνουά θα βρίσκεται στο Νο2 της Παγκόσμιας κατάταξης.

Έτσι έφτασαν στον ημιτελικό

Η Μαρία Σάκκαρη έφτασε στον ημιτελικό με αρκετή περιπέτεια. Για την ακρίβεια με τέσσερις ανατροπές. Κατά σειρά επικράτησε των Ρότζερς, Καλίνινα, Πλίσκοβα και Κβίτοβα με 2-1 σετ.

Στην αντίπερα όχθη η πορεία της Σαμπαλένκα ήταν πιο βατή. Στο δεύτερο γύρο απέκλεισε με 2-0 την Ρόντινα, στο δεύτερο ματς της δεν αγωνίστηκε αφού αποσύρθηκε η Τσουρένκο, ενώ στον τέταρτο χρειάστηκε τρία σετ για να πετάξει εκτός συνέχειας την Κρεϊτσίκοβα. Στα προημιτελικά επικράτησε 2-0 σετ της Κόκο Γκοφ.

Τα οικονομικά στοιχεία της αναμέτρησης

Η πορεία των δύο αθλητριών μέχρι τώρα στο τουρνουά τους έχει εξασφαλίσει και ένα σημαντικό ποσό. Συγκεκριμένα αμφότερες θα βάλουν δεδομένα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς δεδομένα 332.071 ευρώ.

Όποια από τις δύο πάρει την πρόκριση στον τελικό σχεδόν θα διπλασιάσει αυτό το ποσό αφού θα έχει εξασφαλίσει 623.735 ευρώ, ενώ η νικήτρια του τουρνουά θα λάβει 1.188.615 ευρώ.

TAGS INDIAN WELLS ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ WTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ