MADRID OPEN

Σάκκαρη: Με μεγάλη ανατροπή, 2-1 την Ανισίμοβα στο Madrid Open

Η Σάκκαρη πανηγυρίζει τη νίκη της επί της Οσάκα
Η Σάκκαρη πανηγυρίζει τη νίκη της επί της Οσάκα 2021 LYNNE SLADKY/ASSOCIATED PRESS

Η Ανισίμοβα πήρε το πρώτο σετ με 6-0, αλλά στη συνέχεια η Μαρία Σάκκαρη ανέβασε στροφές και με 2-1 πήρε την πρόκριση στο δεύτερο γύρο του Madrid Open.

Η Μαρία Σάκκαρη πανηγύρισε -επιτέλους- την παρθενική της νίκη στο κυρίως ταμπλό του Madrid Open, μετά από ματς-rollercoaster κόντρα στην Αμάντα Ανισίμοβα.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, ξεπέρασε τάχιστα το σοκ του bagel που δέχθηκε στο εναρκτήριο σετ από την 19χρονη Αμερικανίδα και παρά το γεγονός ότι βρέθηκε σε άσχημη μέρα, γύρισε το ματς, παίρνοντας το εισιτήριο για τον 2ο γύρο του τουρνουά.

Μετά από μια ώρα και 48 λεπτά αγώνα, η Μαρία επικράτησε της Ανισίμοβα με 0-6, 6-1, 6-4 και στην επόμενη φάση της διοργάνωσης θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του αγώνα ανάμεσα στην Ανέτ Κονταβέιτ και την Qualifier, Νίνα Στογιάνοβιτς.

Αυτήν, είναι η πρώτη νίκη της Μαρίας σε main draw του Mutua Madrid Open, καθώς τόσο το 2018, όσο και το 2019, είχε αποκλειστεί στον 1ο γύρο του τουρνουά, από τις Κίκι Μπέρτενς και Κάρλα Σουάρεζ Ναβάρο αντίστοιχα.

Στα του σημερινού αγώνα, η 25χρονη Ελληνίδα άργησε πολύ να μπει στο κλίμα του παιχνιδιού και πριν καλά-καλά καταλάβει πως, έχασε το πρώτο σετ με 0-6, μετά από μόλις 21 λεπτά αγώνα.

Μόνο 10 πόντους κέρδισε η Μαρία στο πρώτο κομμάτι του αγώνα, ούσα ιδιαίτερα νευρική στο παιχνίδι της, κάνοντας πάρα πολλά αβίαστα λάθη.

Στο δεύτερο σετ, τα πράγματα άλλαξαν. Η Ελληνίδα τενίστρια μπήκε πιο συγκεντρωμένη, βρήκε ρυθμό μετά από μερικά ωραία ράλι και παρά το γεγονός ότι έχασε το εναρκτήριο γκέιμ (0-1), κέρδισε στη συνέχεια έξι συνεχόμενα για να φέρει το ματς στα ίσια (6-1).

Κερδίζοντας 18 πόντους στο σερβίς της Ανισίμοβα, η Μαρία έκανε τρία μπρέικ (3/9) και έδειξε πως ξεπέρασε το σοκ του bagel.

Το τρίτο σετ, ήταν πραγματικό rollercoaster. Οι εναλλαγές του σκορ ήταν πάρα πολλές, με τις δυο αθλήτριες να δυσκολεύονται πάρα πολύ να κρατήσουν τα σερβίς τους. Τέσσερα μπρέικ έκανε η Μαρία και τρία η αντίπαλός της.

Στο τέλος, όμως, η πρώτη νίκη της καριέρας της στο Madrid Open, ήρθε. Αν και, με περισσότερη περιπέτεια από όση χρειαζόταν. Η Σάκκαρη προηγήθηκε 5-2 και είχε ματς πόιντ στο σερβίς της Αμερικανίδας, όμως ένα από τα συνηθισμένα black-outs της, την οδήγησαν σε δυσχερή θέση.

Η Ανισίμοβα μείωσε σε 5-3 αρχικά και στη συνέχεια έσπασε το σερβίς της Μαρίας, για να κάνει το 5-4 και να φέρει το ματς on serve. Παρ’ όλα αυτά, παίζοντας ένα εξαιρετικό receiver game στη συνέχεια, η 25χρονη Ελληνίδα πήρε την πρόκριση με 6-4 στο decider.

Πηγή: Tennis24

TAGS MADRID OPEN ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ