ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ

Σάκκαρη: "Κάποιοι μου έλεγαν ότι δεν μπορώ να παίξω σε indoors"

Σάκκαρη
Η Μαρία Σάκκαρη σφίγγει την γροθιά της μετά από κερδισμένο πόντο AP PHOTO/SETH WENIG

Η Μαρία Σάκκαρη, ούσα πανευτυχής μετά τη μεγάλη νίκη επί της Ελίνα Σβιτολίνα, δήλωσε πανέτοιμη για τη συνέχεια του Ostrava Open.

Πανευτυχής η Μαρία Σάκκαρη μετά τη σπουδαία νίκη επί της Ελίνα Σβιτολίνα και την πρόκριση στα προημιτελικά του Ostrava Open. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και επικράτησε με 6-3, 6-3 του Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης και Νο1 του ταμπλό στην Τσεχία, Ελίνα Σβιτολίνα, πετυχαίνοντας την 10η Top10 νίκη της καριέρας της και 4η κόντρα σε Top5.

Μετά το ματς, η Σάκκαρη μίλησε στους δημοσιογράφους για την επιτυχία της στην Οστράβα ενώ αναφέρθηκε και στην αμφισβήτηση που δέχθηκε στο ξεκίνημα της καριέρας της από ανθρώπους που υποστήριζαν ότι το παιχνίδι της δεν ταιριάζει στις γρήγορες indoor επιφάνειες.

"Προφανώς η εμφάνιση απέναντι σε μια αντίπαλο όπως η Ελίνα και ο τρόπος που έπαιξα, με κάνουν πολύ χαρούμενη. Παίζοντας έτσι, αποκτώ περισσότερη αυτοπεποίθηση. Είναι πολύ σημαντική η νίκη απέναντι σε μια Top5 αντίπαλο.

"Όταν ξεκίνησα την καριέρα μου, είχα ανθρώπους που έλεγαν ότι δεν μπορώ να παίξω σε indoors. Νομίζω ότι ήταν μεγάλος λάθος που τους άκουγα. Τώρα, απέδειξα στον εαυτό μου ότι έκαναν λάθος. Κέρδισα πολύ καλές τενίστριες στην Αγία Πετρούπολη και εδώ. Έχω αναπτύξει το παιχνίδι μου με τέτοιον τρόπο που με κάνει εξίσου επικίνδυνη και σε indoors. Το σερβίς μου είναι δυνατό και παίζω περισσότερο επιθετικά. Είμαι σούπερ χαρούμενη που απέδειξα πόσο λάθος είχαν" είπε χαρακτηριστικά η 25χρονη τενίστρια.

Αναλύοντας ακόμη περισσότερο το παιχνίδι με την Σβιτολίνα, η Μαρία είπε: "Ξεκίνησα πολύ καλά το ματς, γνωρίζοντας ακριβώς τι πρέπει να κάνω. Σίγουρα θα μπορούσα να κάνω κάποια πράγματα καλύτερα αλλά σε γενικές γραμμές το σερβίς μου, οι επιστροφές μου και τα χτυπήματά μου από τη βασική γραμμή, ήταν άψογα. Ακόμα και κάποιες προωθήσεις μου στο φιλέ πήγαν πολύ καλά"

Την Παρασκευή, η Σάκκαρη θα επιστρέψει στο κεντρικό court για την προημιτελική φάση του Ostrava Open, περιμένοντας την αντίπαλό της από την αναμέτρηση της Πέμπτης μεταξύ της Γέλενα Οσταπένκο και της Ονς Ζάουμπερ.

Με πρόκριση στα ημιτελικά, η 25χρονη Ελληνίδα θα ανέβει μια θέση στην παγκόσμια κατάταξη (Νο22) ενώ αν κατακτήσει το τουρνουά θα ισοφαρίσει το career high Νο20 της WTA.

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Seth Wenig

TAGS ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ INDIAN WELLS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ