UNITED CUP

Σάκκαρη - Φερνάντες 2-0: Τεράστια Μαρία, σ' ένα συγκλονιστικό ματς έστειλε την Ελλάδα στους "8" του United Cup

Η Μαρία Σάκκαρη πανηγυρίζει στον αγώνα με τη Λέιλα Φερνάντες στο United Cup
Η Μαρία Σάκκαρη πανηγυρίζει στον αγώνα με τη Λέιλα Φερνάντες στο United Cup © 2024 MARK BAKER / AP IMAGES

Η συγκλονιστική Μαρία Σάκκαρη έκανε ένα τεράστιο παιχνίδι απέναντι στη Λέιλα Φερνάντες, επικράτησε 2-0 σετ της Καναδής, με την Ελλάδα να προκρίνεται ως πρώτη στον όμιλό της στα προημιτελικά του United Cup, όπου θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή (5/1) την Γερμανία.

Η Μαρία Σάκκαρη (Νο8) ολοκλήρωσε τη δουλειά που άρχισε νωρίτερα την Τετάρτη (3/1) ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Η Ελληνίδα τενίστρια μετά από μία σπουδαία μάχη στο Σίδνεϋ επικράτησε 2-0 (7-2, 6-3) σετ της Λέιλα Φερνάντες (Νο21), με την Ελλάδα να παίρνει και μαθηματικά την 1η θέση του ομίλου και μαζί την πρόκριση στα προημιτελικά του United Cup, όπου θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή (5/1) την Γερμανία του Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Αυτή ήταν η τρίτη φορά που οι δύο τενίστριες συναντήθηκαν, με τη Σάκκαρη να μετρά το απόλυτο των νικών 3-0. Η πρώτη ήταν το 2021 στο 500αρι της Μελβούρνης και η άλλη το 2023 στην Ουάσιγκτον. Η Φερνάντες δεν κέρδισε σετ σε αυτά τα δύο παιχνίδια.

Το πρώτο σετ εξελίχθηκε σ' ένα συγκλονιστικό ράλι που διήρκησε 85 λεπτά, που ανέδειξε νικήτρια τη Σάκκαρη. Η Νο8 στον κόσμο έπαιξε ένα καταπληκτικό tie break και έφτασε στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 7-2.

Η Ελληνίδα τενίστρια κυνηγούσε το σκορ κι ήταν με την πλάτη στον τοίχο, με την Καναδή να είναι μπροστά. Μετά το 4-5 και 15-40 της Φερνάντες όμως, η Σάκκατη έκανε συγκλονιστική προσπάθεια, ανατρέποντας τα δεδομένα με θεαματικό τρόπο για το 1-0.

Το δεύτερο σετ ωστόσο, δεν ξεκίνησε ιδανικά για τη Μαρία. Η Καναδή πέτυχε το δεύτερο break στο παιχνίδι για το 2-1 και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς της, αφήνοντας τη Σάκκαρη πίσω με 3-1.

Με πειθαρχία όμως, η Σάκκαρη επέστρεψε το 1-3 και με δύο σερί games και break ισοφάρισε σε 3-3. Όχι μόνο ισοφάρισε, αλλά η Ελληνίδα τενίστρια πήρε το προβάδισμα και love game κατέκτησε και το δεύτερο σετ, αποδεικνύοντας τη μεγάλη κλάση και το επίπεδό της.

Αναλυτικά η κατάταξη:

  1. Ελλάδα 1-1 (3-2 σετ)
  2. Χιλή 1-1 (3-3 σετ)
  3. Καναδάς 1-1 (2-3 σετ)
TAGS UNITED CUP ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ