AUSTRALIAN OPEN

Σάκκαρη: Αντιμετωπίζει την Πεγκούλα στις 4 τα ξημερώματα για την πρόκριση στις 8 του Australian Open

Η Μαρία Σάκκαρη απέναντι στην Κουντερμέντοβα στον τρίτο γύρο του Australian Open
Η Μαρία Σάκκαρη απέναντι στην Κουντερμέντοβα στον τρίτο γύρο του Australian Open © 2022 HAMISH BLAIR / AP IMAGES

Η Μαρία Σάκκαρη, η οποία έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά στο φετινό Australian Open, θα βρεθεί αντιμέτωπη περίπου στις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής (23/1) με την Τζέσικα Πεγκούλα για τον τέταρτο γύρο του τουρνουά, όπου θα διεκδικήσει την πρόκριση στις "8".

Η Μαρία Σάκκαρη για δεύτερη φορά στην καριέρα της κατάφερε να εξασφαλίσει την παρουσία της στον τέταρτο γύρο του Australian Open και τα ξημερώματα της Κυριακής (23/1) θα προσπαθήσει απέναντι στην Τζέσικα Πεγκούλα (Νο21) να υπερασπιστεί τη συμμετοχή της στη συνέχεια του τουρνουά.

Ο αγώνας αναμένεται να αρχίσει περίπου στις 4 τα ξημερώματα, ενώ αυτή θα είναι η τρίτη αναμέτρηση που οι δυο τους θα τεθούν αντιμέτωπες, με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια και Νο8 της Παγκόσμιας κατάταξης να μετρά ισάριθμες νίκες στις προηγούμενες δύο συναντήσεις τους, στο χορτάρι του Ίστμπουρν το 2019 και το 2021 στο Μαϊάμι.

Εκείνη μάλιστα, που θυμάται πιο έντονα η Σάκκαρη είναι αυτή στον 4ο γύρο του Miami Open. Τότε είχε καταφέρει να σώσει πέντε match point της αντιπάλου της για να πάρει τη νίκη με 6-4, 2-6, 7-6 (6).

Θυμηθείτε εκείνη τη μεγάλη ανατροπή της Σάκκαρη

Αν η Ελληνίδα τενίστρια πάρει την πρόκριση στις "8" κόντρα στην 28χρονη Αμερικανίδα θα βρει απέναντί της την νικήτρια του ζευγαριού ανάμεσα στις Μπάρτι και Ανισίμοβα.

Η Αμερικανίδα τον Νοέμβριο του 2021 είχε φτάσει μέχρι τη 18η θέση στην κατάταξη, που είναι και η θέση ρεκόρ για εκείνη. Η Πεγκούλα δεν έχει την καλύτερη παράδοση στη Μελβούρνη, αφού δύο φορές αποκλείστηκε στα προκριματικά, το 2020 έφτασε ως τον πρώτο γύρο, ενώ το 2021 τέθηκε εκτός στα προημιτελικά.

Ήταν η χρονιά που όχι μόνο πέτυχε την καλύτερη επίδοσή της, αλλά έπαιξε και πολύ καλό τένις σε εκείνο το τουρνουά αφήνοντας εκτός πολύ έμπειρες αθλήτριες (Αζαρένκα, Στόζουρ, Μλαντένοβιτς, Σβιτολίνα, την απέκλεισε η Μπρέιντι). Παρά την κλάση της ωστόσο, άργησε να ανέβει τόσο ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη, καθώς κλήθηκε να αντιμετωπίσει δύο σοβαρούς τραυματισμούς.

Για να φτάσει στο σημείο να αντιμετωπίσει τη Μαρία Σάκκαρη έπρεπε να αποκλείσει τις Καλίνινα (2-1 σετ), Πέρα (2-0 σετ) και Παρίζας Ντίαθ (2-0 σετ) κατά σειρά. Η Ισπανίδα τη δυσκόλεψε μάλιστα πάρα πολύ, την έτρεξε στους χώρους ενώ υποχρεώθηκε να παίξει πολύ από τη βασική γραμμή.

Αξίζει να αναφερθεί πως οι γονείς της είναι οι γονείς της είναι ιδιοκτήτες των Buffalo Bills, ομάδα του American Football και λόγω της οικονομικής κατάστασης της οικογένειάς της από μικρή ηλικία είχε τους καλύτερους προπονητές, μεταξύ των οποίων και ο Μάικλ Τζόις για έξι χρόνια, που έχει προπονήσει επίσης, τη Μαρία Σαράποβα.

TAGS AUSTRALIAN OPEN ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ