WIMBLEDON

Ρούμπλεβ: "Πλήρης διάκριση εις βάρος μας η απόφαση του Wimbledon, δεν θα βελτιώσει την κατάσταση"

Ο Αντρέι Ρούμπλεφ πανηγυρίζει κόντρα στον Μονφίς
Ο Αντρέι Ρούμπλεφ πανηγυρίζει κόντρα στον Μονφίς © 2021 AARON DOSTER/AP IMAGES

Ο Αντρέι Ρούμπλεβ θεωρεί ότι είναι λάθος η απόφαση να αποκλειστούν οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι τενίστες από το Wimbledon, δηλώνοντας ότι θα βοηθούσε την κατάσταση αν τα χρήματα από τα έπαθλα δινόντουσαν στους πληγέντες του πολέμου.

Ο Ρώσος τενίστας, Αντρέι Ρούμπλεβ (Νο 8 της παγκόσμιας κατάταξης) μιλώντας στο πρακτορείο AFP αναφέρθηκε στην απόφαση που έλαβε το Wimbledon να αποκλείσει τους Ρώσους και τους Λευκορώσους τενίστες από το τουρνουά.

Ο Ρούμπλεβ θεωρεί ότι είναι διάκριση εις βάρος των αθλητών, ότι με την απαγόρευση αυτή δεν θα βελτιωθούν οι συνθήκες και φυσικά θα ήταν καλό να δοθούν αυτά τα χρήματα στους πληγέντες του πολέμου που τα έχουν ανάγκη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ρούμπλεβ: "Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι πλήρης διάκριση εις βάρος μας. Οι λόγοι που μας έδωσαν δεν έχουν νόημα, δεν είναι λογικοί.

Το να απαγορεύσεις τους Ρώσους και τους Λευκορώσους αθλητές δεν θα αλλάξει κάτι. Το να δώσεις όλο το χρηματικό ποσό που δίνεται ως έπαθλο θα είχε μια παραπάνω επίδραση στην ανθρωπιστική βοήθεια, στις οικογένειες και τα παιδιά που υποφέρουν.

Πιστεύω ότι θα έκανε κάτι. Το τένις σε αυτή την περίπτωση, θα ήταν το μοναδικό σπορ που δώριζε αυτά τα χρήματα και θα ήταν το Wimbledon που θα έπαιρνε όλη τη δόξα".

TAGS WIMBLEDON ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ