ΤΕΝΙΣ

Ρούμπλεφ: "Ο φόβος μου με έκανε να βελτιωθώ"

Ο Ρούμπλεφ ετοιμάζεται να σερβίρει
Ο Ρούμπλεφ ετοιμάζεται να σερβίρει Ⓒ 2021 PETER DEJONG / ASSOCIATED PRESS

Σε μια εκ βάθους εξομολόγηση στην ATP Tour, ο Αντρέι Ρούμπλεφ μίλησε για το πώς έχει "χρησιμοποιήσει" ορισμένους φόβους του.

Σε μια εκ βάθους εξομολόγηση στην ATP Tour, ο Αντρέι Ρούμπλεφ μίλησε για το πώς έχει "χρησιμοποιήσει" ορισμένους φόβους του ώστε να βελτιωθεί και να πετύχει τα όσα εκπληκτικά έχει κάνει ειδικά από το 2020 και μετά στο τουρ.

Το breakthrough τουρνουά του Ρώσου ήταν σίγουρα το US Open του 2017 όταν, σε ηλικία 20 ετών, είχε φτάσει στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

"Τότε νόμιζα πως μέσα στο 2018 θα έφτανα το Τοπ20 ή ακόμα ψηλότερα. Τελικά, μόνο αυτό δεν έγινε. Τραυματίστηκα, έπεσα από το Τοπ100 αλλά, με κάποιον "μαγικό" τρόπο, καθάρισε το μυαλό μου. Σταμάτησα να έχω προσδοκίες, σταμάτησα να σκέφτομαι υπερβολικά για το μέλλον".

Δύο χρόνια μετά, η ιστορία είναι γνωστή. Ο Ρούμπλεφ είναι κάτοχος 5 τίτλων ATP 500 και 8 συνολικά, όντας μέλος του Τοπ10 στο Νο8 του κόσμου.

"Αυτό που με βοήθησε να φτάσω ψηλά και να προσπαθώ να μείνω εκεί είναι η σκέψη του ότι δεν είμαι αρκετά καλός. Ότι με κάποιον τρόπο είμαι τυχερός που έφτασα εδώ. Αμφιβάλλω συνέχεια για το επίπεδο μου, γι' αυτό προσπαθώ να δουλεύω συνεχώς και να μην σταματώ ούτε μέρα να βελτιώνομαι.

Θέλω να τεστάρω πόσο μπορώ να μείνω στη θέση που είμαι τώρα. Απεχθάνομαι τα λάθη και προσπαθώ να τελειοποιήσω ό,τι κάνω. Είναι άρρωστη νοοτροπία, το καταλαβαίνω αλλά με έχει βοηθήσει!", ανέφερε ο 23χρονος Ρώσος.

Πιθανός αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στα ημιτελικά του Miami Masters, ο Αντρέι Ρούμπλεφ παίζει με έναν εκ των Μαρτίνεζ/Σάντγκρεν στον 2ο γύρο του τουρνουά.

Πηγή: Tennis24

ⓒ 2021 Peter Dejong / Associated Press

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ