ROLAND GARROS

Roland Garros: Πρώτος ημιτελικός σε Grand Slam για την 18χρονη Γκοφ

Η Κόκο Γκοφ κατά τη διάρκεια του Roland Garros
Η Κόκο Γκοφ κατά τη διάρκεια του Roland Garros 2022 AP PHOTO/JEAN-FRANCOIS BADIAS

Η Κόκο Γκοφ επικράτησε 2-0 σετ της Σλόαν Στέφενς και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της σε ημιτελικό Grand Slam.

Η 18χρονη Κόκο Γκοφ, κέρδισε τον αμερικανικό εμφύλιο με την Σλόαν Στίβενς και προκρίθηκε στον παρθενικό Major ημιτελικό της καριέρας της, όπου θα συναντήσει την επίσης πρωτάρα, Μαρτίνα Τρεβιζάν.

Μετά από μόλις 92 λεπτά αγώνα, η Γκοφ επικράτησε της πρώην Νο3 τενίστριας του κόσμου και φιναλίστ στο Παρίσι το 2018, με 7-5, 6-2, για να “σφραγίσει” τη θέση της στις “4” καλύτερες του φετινού Roland Garros.

Τις πέντε συνεχόμενες straight sets νίκες έφτασε η Αμερικανίδα, που μετράει 10-0 κερδισμένα sets στο τουρνουά και μοιάζει ως η μοναδική τενίστρια, που μπορεί να απειλήσει σοβαρά την Ίγκα Σφιόντεκ, στο δρόμο της Πολωνής προς τον τίτλο.

Αν και είχε δύσκολο έργο, μιας και χρειάστηκε να αντιμετωπίσει το εξαιρετικό 1ο σερβίς της Στίβενς σε όλο του το μεγαλείο (75% επιτυχία του 1ου), η Γκοφ κατάφερε να τα βγάλει πέρα και μετατρέποντας το 5-5 του 1ου set σε 7-5, 6-2, έφυγε από το Philippe Chatrier με την πολυπόθητη πρόκριση.

Κερδίζοντας οκτώ από τα τελευταία δέκα games του ματς, η “Κόκο” πήρε εκδίκηση για την ήττα της από την Στίβενς στον 2ο γύρο του περυσινού US Open και έθεσε νοκ-άουτ την φορμαρισμένη 29χρονη.

Με 40/68 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς της, 18 winners και 23 αβίαστα λάθη ολοκλήρωσε τον προημιτελικό η νικήτρια, που έκανε… πλάκα πίσω από το 2ο σερβίς της Στίβενς, κερδίζοντας 11/13 πόντους.

Αυτός ήταν ο 2ος Grand Slam προημιτελικός καριέρας για τη Γκοφ, που πέρυσι δεν τα είχε καταφέρει στο Παρίσι, όμως φέτος, επέστρεψε, πήρε ρεβάνς για την ήττα της από τη Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα στις “8” του 2021 και έχει βάλει πλώρη για ακόμη πιο σπουδαία πράγματα στη φετινή διοργάνωση.

ΠΗΓΗ: Tennis24

TAGS ROLAND GARROS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ