ROLAND GARROS

Roland Garros: Ο Τζόκοβιτς "λύγισε" τον Φοκίνα

Roland Garros: Ο Τζόκοβιτς "λύγισε" τον Φοκίνα
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς @ 2023 JEAN-FRANCOIS BADIAS / AP IMAGES

Την πρόκριση στους "16" του Roland Garros για 14η συνεχόμενη χρονιά πήρε ο Τζόκοβιτς επικρατώντας του Φοκίνα με 3-0 σετ μετά από 3,5 ώρες αγώνα.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς χρειάστηκε 2 tie-break, αλλά και 3,5 ώρες μέχρι να κάμψει την αντίσταση του εξαιρετικού Αλεχάνδρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα με 7-6(4), 7-6(2), 6-2 εξασφαλίζοντας την πρόκριση στους “16” του Roland Garros για 14η συνεχόμενη χρονιά.

Ωστόσο, για να φτάσει ο Σέρβος τις 88 νίκες στο Παρίσι (88-16) χρειάστηκε να περάσει από δύσκολα μονοπάτια που του έβαλε ο Φοκίνα, ειδικά στα 2 πρώτα sets, με τον Τζόκοβιτς να βρίσκει λύσεις και δυνάμεις βγαίνοντας νικητής.

Ο Τζόκοβιτς ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 27 winners και 38 αβίαστα λάθη, σπάζοντας 7 φορές στο service του Ισπανού (7/17), ο οποίος με τη σειρά του είχε 34 winners, 51 αβίαστα λάθη, αλλά και δύο break λιγότερα από τον αντίπαλό του (5/8).

Στο 1ο set των…85 λεπτών ο Φοκίνα προηγήθηκε δύο φορές με break (3-2, 6-5), αλλά και στις δύο ο Τζόκοβιτς είχε τις απαντήσεις (3-3, 6-6), οδηγώντας το παιχνίδι στο tie-break. Εκεί ο Φοκίνα κατάφερε να φτάσει πρώτος σε mini-break (3/1), αλλά και πάλι ο Τζόκοβιτς βρήκε τρόπο να αποφύγει τα χειρότερα και με ένα επιβλητικό σερί 6/1 έφτασε στην κατάκτηση του set και στο 1-0.

Ο Τζόκοβιτς χρειάστηκε ακριβώς τον ίδιο χρόνο και για να κατακτήσει το 2ο set, στο οποίο και πάλι ο Φοκίνα βρήκε πρώτος break (2-0). Από εκεί και πέρα ο Τζόκοβιτς πήρε τα 3 επόμενα games (3-2), σημειώνοντας 2 break, όμως δεν κατάφερε να εξαργυρώσει το 2ο με τον Φοκίνα να ισοφαρίζει σε 3-3.

Ο Σέρβος “χτύπησε” και πάλι με break στο τέλος του set παίρνοντας κεφάλι με 5-4, με τον Ισπανό όμως να απαντάει τη στιγμή που ο Τζόκοβιτς σέρβιρε για την κατάκτηση φέρνοντας και πάλι στα ίσια το set (5-5).

Για μια ακόμη φορά οι δύο αντίπαλοι πήγαν σε tie-break με τον Τζόκοβιτς να παίρνει προβάδισμα με 4/1, αλλά τον Φοκίνα να απαντάει με 4 σερί πόντους κάνοντας το 5/4. Αυτός όμως ήταν και ο τελευταίος πόντος στο set για τον Ισπανό, με τον Τζόκοβιτς να κατακτά τους επόμενους 3 πόντους, αλλά και το 2ο set κάνοντας το 2-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Στο 3ο set ο Τζόκοβιτς έβαλε τις βάσεις από την αρχή παίρνοντας τα πρώτα 3 games (3-0), ένα προβάδισμα που διατήρησε μέχρι το τέλος όπου με ένα ακόμα break έκλεισε το παιχνίδι φτάνοντας σε μια ακόμη πρόκριση στην καριέρα του μέσα στο Παρίσι.

Στον 4ο γύρο θα περιμένει τον αντίπαλο από την αναμέτρηση του Χούμπερτ Χουρκάτς με τον Χουάν Πάμπλο Βαρίλας.

TAGS ROLAND GARROS ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ