ROLAND GARROS

Roland Garros: Ο Ναδάλ στον τελικό, ο Ζβέρεφ τραυματίστηκε κι εγκατέλειψε

Ο Ζβέρεφ εγκαταλείπει τον ημιτελικό του Roland Garros
Ο Ζβέρεφ εγκαταλείπει τον ημιτελικό του Roland Garros ANNE-CHRISTINE POUJOULAT/AFP

Ο Ράφα Ναδάλ θα είναι παρών σε άλλον ένα τελικό του Roland Garros, τον 14ο της καριέρας του. Ο σοκαριστικός τραυματισμός του Σάσα Ζβέρεφ στο φινάλε του δεύτερου σετ, με το σκορ στο 6-6, έδωσε πρόωρο τέλος σε μια επική μάχη και ο πολυνίκης Ισπανός πήρε το εισιτήριο για το ματς τροπαίου που είναι προγραμματισμένο για την προσεχή Κυριακή (5/6, 16:00, LIVE από το SPORT24).

Διαφορετικά θα ήθελε να είχε προκριθεί στον 14ο τελικό του Roland Garros ο Ράφα Ναδάλ, την Κυριακή (5/6, 16:00, EUROSPORT, LIVE από το SPORT24). Πανηγυρικά. Ωστόσο ο πολύ σκληρός τραυματισμός που υπέστη Σάσα Ζβέρεφ στον αστράγαλο και η εγκατάλειψή του στο δωδέκατο game του δεύτερου σετ διαφοροποίησε τα δεδομένα κι αναπόφευκτα έδωσε πρόωρο τέλος στη σπουδαία παράσταση που εξελισσόταν μέχρι τότε μεταξύ των δύο τενιστών στο Φιλίπ Σατριέ.

Ο 25χρονος Γερμανός, νο3 της παγκόσμιας κατάταξης, έκανε απόπειρα να γυρίσει μια επίθεση του 36χρονου Ισπανού (νο5) και να γλιτώσει τον εις βάρος του πόντο, αλλά στην προσπάθεια που έκανε να προλάβει το μπαλάκι γύρισε το πόδι του και σωριάστηκε στο χώμα. Άμεσα ο Ναδάλ έσπευσε να δει σε τι κατάσταση είναι ο αντίπαλός του, τη στιγμή που τον άκουγε να βγάζει κραυγές πόνου και απόγνωσης γι' αυτό που του είχε συμβεί.

Μάλιστα ο Ζβέρεφ χρειάστηκε να μεταφερθεί στα αποδυτήρια με αναπηρικό αμαξίδιο, αφού ήταν αδύνατο να πατήσει το πόδι του στο έδαφος. Όταν επανεμφανίστηκε στο κορτ κι αφού εξετάστηκε από τους γιατρούς, επιβεβαιώθηκε απλώς η απόσυρσή του, μια και χρειάστηκε πατερίτσες για να φτάσει μέχρι τον διαιτητή του αγώνα και να τον χαιρετήσει εν μέσω αποθέωσης από το κοινό στις εξέδρες - που έως τότε υποστήριζε ξεκάθαρα τον Ναδάλ.

Μέχρι την άτυχη αυτή στιγμή του Γερμανού, ο αγώνας ήταν από τους σπουδαιότερους και πιο ενδιαφέροντες της σεζόν. Με διαρκείς εναλλαγές και σπουδαίο τένις από τους δύο ψυχωμένους μονομάχους που πάλευαν μανιωδώς για κάθε πόντο. Υπήρξε πόντος που τελείωσε μετά από 44 χτυπήματα!

Ο Ναδάλ είχε εξασφαλίσει το προβάδισμα χάρη στο 7-6 (8) του πρώτου σετ, αλλά ο Ζβέρεφ κατάφερνε με τεράστια διαφορά στους winners να ισορροπεί τα λάθη του να στέκεται επάξια απέναντι στον βασιλιά του χώματος, διεκδικώντας επί ίσοις όροις την πρόκριση στον τελικό. Μάλιστα στο πρώτο σετ είχε προηγηθεί 4-2 στα games και 6-2 στο τάι μπρέικ προτού λυγίσει μπροστά στο λυσσασμένο βλέμμα του Ισπανού.

Στο δεύτερο σετ οι δύο τενίστες συνέχισαν να παίζουν στα όριά τους, το σκορ είχε φτάσει 6-6 και ο νικητής θα κρινόταν ξανά στο 13ο και τελευταίο game, όταν και ο Ζβέρεφ υποχρεώθηκε σε εγκατάλειψη. Έγινε έτσι ο μόλις δεύτερος τενίστας που δεν ολοκληρώνει τον αγώνα του σε ημιτελικό ή τελικό του Roland Garros.

Όπως και να 'χει, ο Ναδάλ, που συμπόνεσε τον αντίπαλό του, θα παίξει για 14η φορά στον τελικό του μεγάλου παρισινού όπεν με στόχο να επεκτείνει το απόλυτο (14/14) μετά τον περυσινό αποκλεισμό του στην τετράδα από τον Τζόκοβιτς, στη μόλις τρίτη ήττα του από την πρώτη εμφάνισή του. Αν κατακτήσει το τρόπαιο, θα είναι ο 22ος τίτλος του σε major τουρνουά, ξεφεύγοντας με δύο από τους Νόλε και Φέντερερ που έχουν χάσει έδαφος.

Είναι η δεύτερη φορά σε ημιτελικό grand slam που ο αντίπαλος του "Ταυρομάχου" αποχωρεί, είχε συμβεί και το 2007 με τον Τζόκοβιτς στο Wimbledon.

TAGS ROLAND GARROS ATP ΝΑΔΑΛ ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΖΒΕΡΕΦ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ