ΤΕΝΙΣ

Roland Garros: Μετά από 5 ώρες και 8 λεπτά ο Σβάρτσμαν νίκησε τον Τιμ

AP Photo
Ο Ντιέγκο Σβάρτσμαν στο Roland Garros Ο ΝΤΙΕΓΚΟ ΣΒΑΡΤΣΜΑΝ ΣΤΟ ROLAND GARROS

Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι στο Roland Garros ο Ντιέγκο Σβάρτζμαν μετά από πέντε ώρες και 8 λεπτά νίκησε τον Ντομινίκ Τιμ με 3-2 (σετ) και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά.

Στο καλύτερο φετινό παιχνίδι του Roland Garros και όχι μόνο τη φετινή σεζόν ο Ντιέγκο Σβάρτσμαν νίκησε τον κολλητό του Ντομινίκ Τιμ μετά από 5 ώρες και 8 λεπτά με 3-2 σετ (7-6 (1), 6-7 (6), 5-7, 7-6 (5), 6-2) και προκρίθηκε για πρώτη φορά στη θητεία του στα ημιτελικά του συγκεκριμένου τουρνουά.

Τα πρώτα τέσσερα σετ κράτησαν πάνω από μια ώρα και συγκεκριμένα το πρώτο 65', το δεύτερο 71', το τρίτο 67', το τέταρτο που ήταν και μεγαλύτερο σε χρονική διάρκεια 73' ενώ στο πέμπτο που και οι δύο τενίστες ήταν κουρασμένοι ο Αργεντινός έφτασε στην κατάκτηση του μετά από 32'.

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψεις αυτόν τον επικό αγώνα που κρίθηκε σε ελάχιστες λεπτομέρειες ανάμεσα σε δύο αρτίστες της χωμάτινης επιφάνειας, δύο τεράστιους μαχητές και δύο εξαιρετικούς χαρακτήρες που αποτελούν παραδείγματα του ευ αγωνίζεσθαι.

Ο Σβάρτσμαν είχε πετάξει την πρώτη “βόμβα” του με τη νίκη του επί του Ραφαέλ Ναδάλ στη Ρώμη και την παρουσία του στον τελικό του Masters εκεί, και έδειξε ότι μόνο τυχαία δεν ήταν αυτά τα δείγματα καθώς πια είναι στους “4” ενός Major περιμένοντας τον νικητή της αναμέτρησης Ναδάλ-Σίνερ που θα ξεκινήσει αργότερα στο πρόγραμμα της μέρας.

Από την άλλη, ο Ντομινίκ Τιμ φεύγει από το Ρολάν Γκαρός γνωρίζοντας ότι όχι μόνο δεν κατάφερε το βήμα παραπάνω αλλά έμεινε για πρώτη φορά εκτός ημιτελικών από το 2015.

Δεν θα τον δούμε να ορθώνει το ανάστημά του κόντρα στους Ναδάλ-Τζόκοβιτς μιας και ο επικός Σβάρτσμαν είχε άλλη άποψη του και του πήρε πανάξια τη θέση για τα ημιτελικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ