ROLAND GARROS

Roland Garros: Η Σβιόντεκ στο δρόμο της Σάκκαρη στις "8"

Η Ίγκα Σβιόντεκ από αναμέτρηση της στο Roland Garros | 5 Ιουνίου 2021
Η Ίγκα Σβιόντεκ από αναμέτρηση της στο Roland Garros | 5 Ιουνίου 2021 2021 THIBAULT CAMUS/ASSOCIATED PRESS

Η Ίγκα Σβιόντεκ επικράτησε της Κόστιουκ με 2-0 σετ (6-3, 6-4) και πήρε την πρόκριση στης "8" του Roland Garros και θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη Μαρία Σάκκαρη.

Την Ίγκα Σβιόντεκ θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά του Roland Garros η Μαρία Σάκκαρη την Τετάρτη (9/6) καθώς η 19χρονη Πολωνία τενίστρια το βράδυ της Δευτέρας επικράτησε της Κόστιου με 2-0 σετ (6-3, 6-4) σε μία ώρα και 32 λεπτά και πήρε την πρόκριση στις "8" του τουρνουά. Η

Η πρώτη φορά που βρέθηκε σε προημιτελικό, ήταν πέρυσι, στο Roland Garros, με τη συνέχεια να είναι ευρέως γνωστή.

Η Σβιόντεκ εξελίσσεται σε Master της χωμάτινης επιφάνειας και με τη straight sets νίκη της σε βάρος της Κόστιουκ, έφτασε τα 22(!) συνεχόμενα κερδισμένα sets στο Roland Garros. Στατιστικό, άκρως εντυπωσιακό.

Από τις 3 Ιουνίου 2019 έχει να χάσει set στο Παρίσι η 19χρονη. Τότε, είχε ηττηθεί με 6-1, 6-0 από την Σιμόνα Χάλεπ, στη μεταξύ τους μάχη για τον 4ο γύρο της διοργάνωσης.

Μόνο από αυτό, καταλαβαίνει κανείς πόσο δύσκολο μονοπάτι έχει να διαβεί η Μαρία Σάκκαρη, αν θέλει να περάσει στα ημιτελικά του φετινού τουρνουά. Σίγουρα πάντως, αναμένεται ένα εξαιρετικό παιχνίδι την Τετάρτη, ανάμεσα στις δυο πιο "καυτές" τενίστριες του θεσμού.

Άλλωστε, η Μαρία κέρδισε την περυσινή φιναλίστ, με χαρακτηριστική άνεση. Γιατί να μη κάνει το ίδιο και κόντρα στην περυσινή νικήτρια και νυν Νο9 τενίστρια του πλανήτη.

TAGS ROLAND GARROS ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ