ROLAND GARROS

Η Ναόμι Οζάκα αποχώρησε οικειοθελώς από το Roland Garros: "Πάλεψα με την κατάθλιψη από το 2018 κι έπειτα"

Η Ναόμι Οζάκα
Η Ναόμι Οζάκα 2021 MARK DADSWELL/ASSOCIATED PRESS

Εκτός French Open η Ναόμι Οζάκα, που αποχώρησε οικειοθελώς αφού προηγουμένως εξήγησε ότι πάλεψε για μεγάλα διαστήματα με την κατάθλιψη εξαιτίας όσων έγιναν μετά από τη νίκη της επί της Σερίνα Γουίλιαμς στο US Open του 2018 (VIDEO).

Δυστυχώς, το ταξίδι της Ναόμι Οζάκα στο French Open 2021 ολοκληρώθηκε άδοξα. Μετά από την ενημέρωσή της, πως δεν θα μιλήσει σε δημοσιογράφους στη διάρκεια του τουρνουά, μετά από το πρόστιμο των 15 χιλιάδων δολαρίων, την προσπάθεια των διοργανωτών να της αλλάξουν γνώμη και την προειδοποίησή τους πως η συμπεριφορά της μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στην αποβολή από τα επόμενα Grand Slams, η 23χρονη τενίστρια αποφάσισε να αποχωρήσει οικειοθελώς και να μη διεκδικήσει το τρόπαιο!

"Δεν φανταζόμουν ότι θα συμβούν όλα αυτά, μέχρι πριν από μερικές ημέρες. Το καλύτερο που μπορώ να κάνω είναι να αποχωρήσω, ώστε όλοι να συγκεντρωθούν στο τένις που παίζεται στο Παρίσι. Η αλήθεια είναι ότι πάλεψα για μεγάλα διαστήματα με την κατάθλιψη από το US Open 2018 κι έπειτα, πέρασα δύσκολα και όσοι με γνωρίζουν, όσοι με παρακολουθούν, με βλέπουν να φοράω ακουστικά που με βοηθούν να αντιμετωπίσω το άγχος μου. Αν και οι δημοσιογράφοι ήταν πάντα ευγενικοί απέναντί μου και απολογούμε για όσους πλήγωσα, δεν αισθάνομαι καλά να μιλάω δημόσια, με πιάνει τεράστιο άγχος πριν έρθω σε επαφή με τα media. Εδώ στο Παρίσι ένιωσα ευάλωτη και γι' αυτό ήθελα να αποφύγω τις συνεντεύξεις. Θα μείνω για λίγο καιρό μακριά από τα κορτ και όταν έρθει η ώρα, θέλω να συζητήσω για να βρεθούν λύσεις ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση για τους αθλητές, τον Τύπο και τους οπαδούς. Θα τα πούμε όταν έρθει η ώρα" έγραψε η Ναόμι Οζάκα.

Η 23χρονη αθλήτρια είχε προκριθεί στον δεύτερο γύρο μετά από τη νίκη επί της Πατρίτσια Μαρία Τιγκ, θα αντιμετώπιζε την Άνα Μπόγκνταν, πλέον όμως ουδείς μπορεί να μαντέψει πότε θα την ξαναδούμε στη δράση. Το σημαντικότερο είναι να νιώσει εκείνη καλά, διότι οι πνευματικές δυσκολίες πολλών κορυφαίων αθλητών, σε κάθε σπορ, τείνουν να εξελιχθούν σε μεγαλύτερο πρόβλημα από τις φυσικές/σωματικές προκλήσεις τους.

Όσο για το US Open 2018 στο οποίο αναφέρθηκε; Κανείς δεν ξεχνά τον τρόπο με τον οποίο της συμπεριφέρθηκε το κοινό μετά από τη νίκη της επί της Σερίνα Γουίλιαμς. Ακόμη και σήμερα, σχεδόν τρία χρόνια μετά, οι εικόνες εκείνης της βραδιάς παραμένουν σοκαριστικές και αποτελούν παράδειγμα προς αποφυγή.

TAGS ROLAND GARROS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ