ΤΕΝΙΣ

Roland Garros: Εύκολα στα προημιτελικά ο Ναδάλ

Ο Ναδάλ πανηγυρίζει τη νίκη επί του Κόρντα στο Roland Garros
AP Images Ο ΝΑΔΑΛ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΤΗ ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΟΡΝΤΑ ΣΤΟ ROLAND GARROS

Ο Ράφα Ναδάλ συνέτριψε 3-0 σετ (6-1, 6-1, 6-2) τον Σεμπάστιαν Κόρντα και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Roland Garros, εκεί όπου περιμένει το νικητή της αναμέτρησης Ζβέρεφ - Σίνερ.

Ο Ράφαελ Ναδάλ δεν επηρεάστηκε καθόλου από το γεγονός ότι είχε απέναντί του έναν νεαρό τενίστα ο οποίος δεν είχε να χάσει τίποτα.

Με νέα επιβλητική εμφάνιση στο Φιλίπ Σατριέ, ο σπουδαίος Ισπανός συνέτριψε με 6-1, 6-1, 6-2 τον Σεμπάστιαν Κόρντα και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Roland Garros, εκεί όπου περιμένει το νικητή της αναμέτρησης Ζβέρεφ - Σίνερ (προηγείται ο Ιταλός 2-0 σετ).

Ο Ναδάλ, βρίσκεται πλέον τρεις νίκες από την ισοφάριση του ιστορικού ρεκόρ των 20 κατακτήσεων σε Grand Slam τουρνουά που κατέχει ο βασικός του αντίζηλος, όλα αυτά τα χρόνια στο tour, Ρότζερ Φέντερερ.

Μέχρι τα προημιτελικά του Παριζιάνικου Grand Slam, ο αριστερόχειρας από τη Μαγιόρκα έχει απωλέσει μόλις 23 games και παρά τις διαφορετικές συνθήκες που διεξάγεται φέτος το Γαλλικό Όπεν, δείχνει ότι βρίσκεται σε τροχιά υπεράσπισης του τίτλου του που αν τα καταφέρει θα είναι το 13ο τρόπαιο στο Παρίσι.

Ο Ναδάλ δέχθηκε ένα break από τον 20χρονο Αμερικανό, στο ξεκίνημα του 3ου σετ όπου και παρουσίασε τα μοναδικά σημάδια χαλάρωσης, ωστόσο στη συνέχεια ανέβασε και πάλι στροφές, σφραγίζοντας τη νίκη του μετά από 1 ώρα και 55 λεπτά αγώνα στο κεντρικό court.

Ο Κόρντα προσπάθησε να παίξει πιο επιθετικά από τον αντίπαλό του και τελείωσε με 21 winners έναντι 15 του Ναδάλ, το ματς ωστόσο έκανε πολλά αβίαστα λάθη (48 έναντι 20 του Ισπανού), με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από τον αγώνα.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ