ROLAND GARROS

Roland Garros: Επιβλητική πρεμιέρα για Μεντβέντεφ επί του Μπάγκνις

Ο Ντανίιλ Μεντβέντεφ πανηγυρίζει πόντο του στο Roland Garros
Ο Ντανίιλ Μεντβέντεφ πανηγυρίζει πόντο του στο Roland Garros 2022 AP PHOTO/JEAN-FRANCOIS BADIAS)

Ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ πήρε την πρώτη του νίκη στο χώμα και μέσα σε 98 λεπτά επικράτησε 3-0 του Φακούντο Μπάγκνις (6-2, 6-2, 6-2) στην πρεμιέρα του στο Roland Garros.

Μετά από τον πρόωρο αποκλεισμό του στο τουρνουά της Γενεύης από τον Ρισάρ Γκασκέ, ο Νταντιίλ Μεντβέντεφ παρουσίασε ένα διαφορετικό πρόσωπο στην πρεμιέρα του στο Roland Garros επικρατώντας εύκολα του “λαβωμένου” (αγωνίστηκε με πρόβλημα στο δεξί πόδι) Αργεντινού Φακούντο Μπάγκνις (Νο103) με 6-2, 6-2, 6-2 σε 98 λεπτά, σημειώνοντας την 1η φετινή του νίκη στο χώμα.

Ο Ρώσος τελείωσε το παιχνίδι με 12 άσους, αλλά και με 7 διπλά λάθη, παραχωρώντας μόλις 8 πόντους στο 1ο service (31/39), πιέζοντας παράλληλα το 2ο service του Μπάγκνις, από το οποίο ο Αργεντινός πήρε μόλις 6 πόντους (6/24).

Ο Νο2 του κόσμου βρήκε 8 break σε 13 προσπάθειες, ενώ ήταν εξαιρετικός και στις επιστροφές (σε αντίθεση με τη Γενεύη), ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 57% (42/74).

Από την αρχή της αναμέτρησης ο Μεντβέντεφ προσπάθησε να παίξει κοντά στο φιλέ με συνεχόμενες προσεγγίσεις, κερδίζοντας τους 15 από τους 22 πόντους που διεκδίκησε.

Η μοναδική στιγμή που ίσως ανησύχησε τον Ρώσο ήταν στην αρχή της αναμέτρησης, με τον Μπάγκνις να παίρνει άμεσα πίσω το break και με hold να παίρνει προβάδισμα με 2-1, όμως από εκεί και πέρα δέχθηκε 5 σερί games με το set να πηγαίνει στον Μεντβέντεφ.

Στο 2ο set (το καλύτερο του Ρώσου) ο Μεντβέντεφ βρέθηκε μπροστά με 4-0 (δύο break) κλείνοντάς το μετά από 31 λεπτά με 6-2, ενώ στο 3ο και τελευταίο set, που έμοιαζε με την αρχή του 1ου, ο Μεντβέντεφ προηγήθηκε με 2-0, αλλά ο Αργεντινός ισοφάρισε σε 2-2.

Αυτό ήταν και το τελευταίο κερδισμένο game για φέτος στο Παρίσι με τον Μεντβέντεφ να κατακτά τα υπόλοιπα 4 και μαζί και την πρόκριση στην επόμενη φάση. Εκεί θα αντιμετωπίσει είτε τον Ρικάρντα Μπεράνκις, είτε τον Λάσλο Τζέρε που αγωνίζονταν σήμερα.

Πηγή: Tennis24.gr

TAGS ROLAND GARROS ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ