ROLAND GARROS

Roland Garros: Έκανε το καθήκον του ο Αλκαράθ, τεράστια πρόκριση του Κοκκινάκη κόντρα στον Βαβρίνκα

Carlos Alcaraz of Spain reacts after winning a point against Alex de Minaur of Australia during a semi-final match at the Barcelona Open tennis tournament in Barcelona, Spain, Sunday, April 24, 2022. (AP Photo/Joan Monfort)
Carlos Alcaraz of Spain reacts after winning a point against Alex de Minaur of Australia during a semi-final match at the Barcelona Open tennis tournament in Barcelona, Spain, Sunday, April 24, 2022. (AP Photo/Joan Monfort) AP

Ο Κάρλος Αλκαράθ χρειάστηκε τέσσερα σετ για να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ντάνιελ, ενώ ο Κοκκινάκης μετά από ματς τεσσάρων ωρών και 38 λεπτών επιβλήθηκε 3-2 του Βαβρίνκα.

Αγχώθηκε για ένα set, όμως επέστρεψε στο γνωστό… καταιγιστικό του παιχνίδι ο Κάρλος Αλκαράθ, και πήρε τη νίκη με 6-1, 3-6, 6-1, 6-2 επί του Τάρο Ντάνιελ, για να βρεθεί στον 3ο γύρο του Roland Garros.

Παρά την πρώτη του απώλεια σε set για φέτος στο Παρίσι, ο 20χρονος Ισπανός βρήκε τον τρόπο να επανέλθει δυναμικά στο κορτ, και μετά από περίπου 2μιση ώρες αναμέτρηση να εξασφαλίσει την 3η διαδοχική παρουσία του στους “32” του 2ου Major της χρονιάς.

Εκεί θα συναντήσει τον Ντένις Σαποβάλοφ, που πριν από λίγη ώρα επικράτησε του Ιταλού Ματέο Αρνάλντι με 6-2, 3-6, 6-3, 6-3, σε κάτι λιγότερο από τρεις ώρες, με τον νικητή της επικείμενης αναμέτρησης να παίρνει το εισιτήριο για τους “16”.

Αναφορικά με το παιχνίδι, στο 1ο set στο κορτ υπήρχε μόνο ο No1 του κόσμου, καθώς χάρισε μόνο ένα game στον 30χρονο Ιάπωνα, και δίκαια έκανε το πρώτο βήμα για τη νίκη (6-1).

Στο 2ο μέρος όμως, τα πράγματα άλλαξαν, καθώς ο Ντάνιελ αιφνιδίασε τον Καρλίτο, και βρέθηκε μπροστά με 3-0 στα πρώτα games, έχοντας στο ενδιάμεσο και το 1ο του break. Τη διαφορά αυτή υπερασπίστηκε μέχρι τέλους, και έφτασε στην ισοφάριση των set (6-3).

Στο 3ο set επέστρεψε στο Philippe Chatrier ο γνωστός Αλκαράθ, και με ένα σερί 5/5 κερδισμένα games “κλείδωσε” το προβάδισμα (5-0). Ο Ιάπωνας απέσπασε το 6ο game για να μειώσει προσωρινά, όμως ο No1 της παγκόσμιας κατάταξης τον κράτησε στους δύο πόντους, και έτσι έφτασε ένα βήμα πριν τη νίκη (6-1).

Στο 4ο και τελευταίο set, στα πρώτα 4 games το παιχνίδι ήταν ντέρμπι, καθώς αμφότεροι βρήκαν τον τρόπο να σπάσουν το service του άλλου (2-2), αλλά στην εξέλιξη του ματς ο Αλκαράθ δε χάρισε τίποτα στον αντίπαλό του, και με νέο καθοριστικό σερί ολοκλήρωσε τις προσπάθειές του με επιτυχία (6-2).

Ο Κοκκινάκης πέταξε εκτός τον Βαβρίνκα

Σπουδαία πρόκριση για τον Θανάση Κοκκινάκη στον 3ο γύρο του Roland Garros, καθώς επικράτησε με 3-6, 7-5, 6-3, 6-7(4), 6-3 του Σταν Βαβρίνκα, μετά από ματς 4(!) ωρών και 38 λεπτών, και αναμφίβολα ένα από τα πιο θεαματικά της ημέρας.

Ο 27χρονος Ελληνοαυστραλός τενίστας θα βρεθεί για 2η φορά στην καριέρα του στους “32” του 2ου Major της χρονιάς, μετρά το 2/2 μέχρι τώρα στο Παρίσι, και επόμενος αντίπαλός του θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο Κάρεν Χατσάνοφ, που κερδίζει αυτή την ώρα τον Ραντού Αλμπότ.

Αναφορικά με το παιχνίδι, στο 1ο set ήταν καλύτερος ο Stan the Man, κάνοντας break λίγο πριν το φινάλε, ενώ διατηρούσε και ένα ισχνό προβάδισμα λόγω του ότι σέρβιρε πρώτος, για να κάνει το πρώτο βήμα για τη νίκη (6-3).

Στο 2ο set, ο Κοκκινάκης κατάφερε να βρει απάντηση στο 2ο break του Βαβρίνκα, και σπάζοντας το service του 38χρονου Ελβετού ξανά λίγο πριν το τέλος της 2ης στροφής του αγώνα, κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση και να μπει ξανά στη διεκδίκηση του ματς (7-5).

Στο 3ο set, ο Κοκκινάκης διατήρησε το μομέντουμ στη δική του μεριά, ξεκινώντας με ένα καθοριστικό σερί στα πρώτα games, ενώ στη συνέχεια απλώς κράτησε την απόσταση ως έχει, για να φέρει τούμπα την αναμέτρηση (6-3).

Ο Βαβρίνκα, όμως, δεν εγκατέλειψε τις προσπάθειές του, και αφού διατήρησε στο ακέραιο το service του στο 4ο μέρος του αγώνα, όπως και ο Κοκκινάκης, πήρε το set στο tie-break, μετά από σχεδόν 12 λεπτά, οδηγώντας το ματς στο decider (7-6(4).

Εκεί, και πάλι ο Ελληνοαυστραλός είχε δυναμικότερο ξεκίνημα (4-0), ο Ελβετός πίεσε για την ανατροπήσ σβήνοντας το ένα από τα δύο νέα break, αλλά δεν ήταν αρκετό για να γλυτώσει τον αποκλεισμό, καθώς στο 9ο game με ένα μεγάλο hold, ο Κοκκινάκης σφράγισε τη δεύτερη νίκη του στην Πόλη του Φωτός (6-3).

ΠΗΓΗ: Tennis24

TAGS ROLAND GARROS ATP ΚΑΡΛΟΣ ΑΛΚΑΡΑΘ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ