INDIAN WELLS

Indian Wells: Πρώτος προημιτελικός Masters για τον τρομερό Αλκαράθ

Indian Wells: Πρώτος προημιτελικός Masters για τον τρομερό Αλκαράθ
AP PHOTO/MARCIO JOSE SANCHEZ

Ο Κάρλος Αλκάραθ ήταν εντυπωσιακός απέναντι στον Μονφίς και πήρε το εισιτήριο για το ραντεβού με τον Νόρι στα προημιτελικά του Indian Wells.

Δύο μήνες πριν κλείσει τα 19 του χρόνια ο Κάρλος Αλκαράθ έγινε ο νεαρότερος quarterfinalist στο BNP Paribas Open μετά τον 17χρονο Μάικλ Τσανγκ το 1989. Ο χαρισματικός Ισπανός πραγματοποίησε άλλη μια εξαιρετική εμφάνιση και επικράτησε 7-5, 6-1 του Γκάελ Μονφίς, παίρνοντας την πρόκριση για τον πρώτο ATP Masters 1000 προημιτελικό της καριέρας του.

Ήταν η τρίτη συνεχόμενη straight sets νίκη του Αλκαράθ στο Indian Wells μετά τις εντυπωσιακές που είχε πετύχει επί των ΜακΝτόναλντ (6-3, 6-3) και Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκουτ (6-2, 6-0).

"Σημαίνει πολλά για μένα. Είναι πολύ ξεχωριστό να προκρίνεσαι στον πρώτο σου προημιτελικό σε Masters. Είμαι πολύ υπερήφανος για το επίπεδο του παιχνιδιού μου σε αυτό το τουρνουά. Το λατρεύω αυτό το τουρνουά και να βρίσκομαι στα προημιτελικά είναι πολύ ωραίο" είπε αμέσως μετά.

Ήταν η 11η νίκη του Αλκαράθ σε 12 αγώνες που έχει δώσει τη φετινή σεζόν (11-1), με τον 18χρονο από τη Μούρθια να προέρχεται από τον τίτλο στο Rio Open (ATP 500). Μοναδική ήττα του αυτή από τον Ματέο Μπερετίνι στα πέντε σετ, στον 3ο γύρο του Australian Open 2022.

Η πίεση του Αλκαράθ από τη baseline απέδωσε καρπούς στο 11ο game (6-5) του εναρκτήριου σετ και αφού σέρβιρε επιτυχημένα για το προβάδισμα, στη συνέχεια δεν αντιμετώπισε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, φτάνοντας στην τελική επικράτηση επί του 35χρονου Μονφίς μετά από 1 ώρα και 18 λεπτά.

Ο Αλκαράθ δεν χρειάστηκε να σώσει break point του αντιπάλου του στο ματς.

Στα προημιτελικά της Πέμπτης ο Ισπανός θα αντιμετωπίσει τον υπερασπιστή του τίτλου, Κάμερον Νόρι, ο οποίος επικράτησε 6-2, 6-4 του Τζένσον Μπρούκσμπι.

Το εισιτήριο για τα προημιτελικά εξασφάλισε και ο Αντρέι Ρούμπλεφ με τη δύσκολη νίκη του 7-6(5), 6-4 επί του Χούμπερτ Χουρκάτς, σφραγίζοντας το ραντεβού με τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ στους "8".

Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθούν οι δύο πρώτοι προημιτελικοί: Ναδάλ-Κύργιος (00:00GR) και Αλκαράθ-Νόρι (03:00GR).

Πηγή: Tennis24

TAGS INDIAN WELLS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ