ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ

Πρόεδρος της Σερβίας: "Ο Τζόκοβιτς ζητά να φύγει από το ξενοδοχείο και να πάει στο σπίτι που νοίκιασε"

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεκσάνταρ Βούτσιτς
Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεκσάνταρ Βούτσιτς © 2021 DARKO VOJINOVIC / AP IMAGES

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεκσάνταρ Βούτσιτς, υποστήριξε πως αίτημα της κυβέρνησης της χώρας προς την Αυστραλία είναι να επιτρέψουν στον Νόβακ Τζόκοβιτς να διαμείνει στο σπίτι που νοίκιασε και όχι στο ξενοδοχείο, όπου μένουν δεκάδες μετανάστες.

Για τη μεγάλη περιπέτεια που βιώνει τις τελευταίες ώρες στην Αυστραλία ο Νόβακ Τζόκοβιτς μίλησε ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεκσάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος αποκάλυψε ότι είχε προσωπική επικοινωνία με τον Σέρβο τενίστα, ενώ έκανε λόγο και για "πολιτική εκστρατεία".

Η υπόθεση πλέον έχει πάρει ακραίες πολιτικές διαστάσεις, με τις δύο χώρες να συγκρούονται. Όπως έκανε γνωστό ο Βούτσιτς, η πρωθυπουργός της Σερβίας, Άνα Μπρνάμπιτς, έχει ζητήσει από την κυβέρνηση της Αυστραλίας να επιτρέψει στον Νο1 τενίστα παγκοσμίως τη διαμονή στο σπίτι που έχει νοικιάσει, ώστε να φύγει από το ξενοδοχείο όπου έχει μεταφερθεί και στο οποίο μένουν μετανάστες, έπειτα από αίτημα του ίδιου του Τζόκοβιτς.

"Χθες το βράδυ μίλησα με τον Νόβακ για πρώτη φορά, την Πέμπτη το πρωί για δεύτερη φορά και η Άνα Μπρνάμπιτς παρακαλεί να του επιτραπεί να μην βρίσκεται στο διαβόητο ξενοδοχείο, αλλά στο σπίτι που νοίκιασε, όπου μπορεί να προετοιμαστεί για το τουρνουά.

Αυτό ζήτησε ο Νόβακ από τη χώρα του, δεσμευτήκαμε, είναι υποχρέωσή μας. Η Μπρνάμπιτς θα μιλήσει με Αυστραλούς αξιωματούχους. Δεν είναι δίκαιο να κάνεις πολιτική εκστρατεία! Οι περισσότεροι τενίστες είναι ελεύθεροι με τις ίδιες συνθήκες και ο Νόβακ όχι".

Δείτε στο 24:15 τι είχε πει ο Στέφανος Τσιτσιπάς για το θέμα του εμβολιασμού στην αποκλειστική συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο SPORT24 και στον Βασίλη Σκουντή.

TAGS ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ AUSTRALIAN OPEN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ