ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Πορτέρο - Τσιτσιπάς 0-2: Επιβλητικός ο Στέφανος, προκρίθηκε στον 3ο γύρο του Indian Wells

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει πόντο του στον αγώνα με τον Κάρλος Αλκαράζ στο US Open 2021
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει πόντο του στον αγώνα με τον Κάρλος Αλκαράζ στο US Open 2021 2021 AP PHOTO/SETH WENIG

Σε εξαιρετική κατάσταση ο Στέφανος Τσιτσιπάς, επιβλήθηκε με 2-0 σετ (6-2, 6-4) του Πέδρο Μαρτίνεθ Πορτέρο και προκρίθηκε στον 3ο γύρο του Indian Wells, όπου θα αντιμετωπίσει τον Φάμπιο Φομίνι.

Εξαιρετικός. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο3 στον κόσμο) έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση κόντρα στον Πέδρο Μαρτίνεθ Πορτέρο (Νο61 στον κόσμο), πήρε την νίκη με 2-0 (6-2, 6-4) και προκρίθηκε στον 3ο γύρο του Indian Wells. Εκεί, θα τον περιμένει ο Φάμπιο Φονίνι (Νο30 στον κόσμο).

Ο Στέφανος ήταν σοβαρός από την αρχή και καθάρισε εύκολα το πρώτο σετ, ενώ στο δεύτερο έδειξε χαρακτήρα όταν βρέθηκε πίσω με 3-1 παίρνοντας τα πέντε από τα επόμενα έξι game, φτάνοντας στην νίκη. Έσπασε έτσι και μία μικρή μίνι αρνητική παράδοση, αφού προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στον 3ο γύρο του τουρνουά της Καλιφόρνια.

Ο αγώνας

Ο Στέφανος ξεκίνησε εξαιρετικά το παιχνίδι και κάνοντας break με το "καλημέρα" στο σερβίς του Πορτέρο στο 2ο game - το οποίο κράτησε 13 λεπτά - ξέφυγε με 3-0. Ακολούθως ο Πορτέρο κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του στα δύο επόμενα game (το 4ο και το 6ο), ωστόσο στο τέλος ο Τσιτσιπάς έκλεισε με επιβλητικό τρόπο το πρώτο σετ και κάνοντας break στο 8ο game κατέκτησε το πρώτο σετ με 6-2. Μάλιστα, τα δύο τελευταία game τα πήρε χωρίς να χάσει πόντο, δείχνοντας σε καλή κατάσταση.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με διαφορετικό τρόπο πάντως. Φρόντισε ο Πορτέρο για αυτό, ο οποίος αιφνιδίασε τον Τσιτσιπά και έκανε break μόλις στο πρώτο game, κάτι που τον βοήθησε να ξεφύγει με 2-0 και 3-1. Ο Τσιτσιπάς απάντησε τότε παίρνοντας τρία σερί game - κάνοντας το break στο 6ο game - για να περάσει μπροστά με 4-3, με τον Πορτέρο να κρατάει στην συνέχεια το σερβίς του και να ισοφαρίζει σε 4-4. Ακολούθως ο Τσιτσιπάς κράτησε με δυσκολία το σερβίς του για να κάνει το 5-4. Στο 10ο game, ο Έλληνας πρωταθλητής αποδείχθηκε πιο συγκεντρωμένος, έκανε το break και κατέκτησε το δεύτερο σετ με 6-4 και μαζί την νίκη.

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ