WTA FINALS

Πεγκούλα - Σάκκαρη 0-2: Εκθαμβωτική στην πρεμιέρα του WTA Finals η Μαρία, λύγισε την Αμερικανίδα και πήρε την πρώτη νίκη της

Η Μαρία Σάκκαρη πανηγυρίζει κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Πεγκούλα
Η Μαρία Σάκκαρη πανηγυρίζει κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Πεγκούλα AP PHOTO/RON JENKINS

Μετά από μια εξαντλητική μάχη δύο μεγάλων σετ, η Μαρία Σάκκαρη (Νο5) επικράτησε της Αμερικανίδας Τζέσικα Πεγκούλα (Νο3) με 2-0 (7-6, 7-6) σετ στην πρεμιέρα της στο WTA Finals στο Τέξας και πήρε τη ρεβάνς για την ήττα στη Γουαδαλαχάρα.

Με το δεξί ξεκίνησε την προσπάθειά της στο WTA Finals η Μαρία Σάκκαρη (Νο5), καθώς πήρε την πρώτη της νίκη απέναντι στην Αμερικανίδα Τζέσικα Πεγκούλα (Νο3), επικρατώντας με 2-0 (7-6, 7-6) σετ στην πρεμιέρα της.

Αυτή ήταν η έκτη μεταξύ τους αναμέτρηση, με την Ελληνίδα να μετρά τέσσερις νίκες και την Αμερικανίδα να έχει άλλες δύο. Στο τελευταίο τους ραντεβού η Μαρία ηττήθηκε στον τελικό του 1000αριού της Γουαδαλαχάρα.

Το πρώτο σετ εξελίχθηκε σε ένα δύσκολο ράλι που διήρκησε 71', με την Πεγκούλα να λυγίζει τελικά στο tie break. Αν και δυσκόλεψε τη Σάκκαρη, σώζοντας δύο set point, η Ελληνίδα τενίστρια "έκλεισε" το σετ, όπως το άρχισε, και το πήρε με 8-6.

Στο δεύτερο σετ η Μαρία μπήκε δυνατά, παίρνοντας τα τρία πρώτα games, όμως η Αμερικανίδα επέστρεψε και έφερε το παιχνίδι στα ίσια, κάνοντας το 3-3.

Όπως, το πρώτο έτσι και το δεύτερο σετ οδηγήθηκε στο tie break, αφού η Πεγκούλα έσωσε δύο match point, με τη Μαρία να λυγίζει την Αμερικανίδα και να παίρνει τη ρεβάνς με 7-6 μετά από 2 ώρες και 11 λεπτά.

Πλέον η Σάκκαρη χρειάζεται ακόμα μια νίκη στα επόμενα δυο ματς της (απέναντι σε Ζαμπέρ και Σαμπαλένκα) για να κλειδώσει τη θέση της στις "4" καλύτερες τενίστριες του τουρνουά.

TAGS WTA FINALS WTA ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ