ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Παίζει η Σβιτολίνα στο Μοντερέι, συμφώνησαν στους όρους της οι διοργανωτές

Η Ελίνα Σβιτολίνα
Η Ελίνα Σβιτολίνα @ 20221 KAMRAN JEBREILI / AP IMAGES

Η WTA έκανε δεκτούς τους όρους που έθεσε η Ελίνα Σβιτολίνα και θα αγωνιστικά κανονικά κόντρα στην Αναστασία Ποταπόβα για τον πρώτο γύρο του Open στο Μοντερέι.

Όπως όλα δείχνουν η πίεση που άσκησε η Ελίνα Σβιτολίνα στους διοργανωτές, αλλά και στην WTA και η απειλή της ότι θα αποχωρήσει από το τουρνουά Abierto GNP Seguros Open, έπιασαν τόπο με την Ουκρανή να είναι έτοιμη να αγωνιστεί στον αγώνα της Τρίτης (1/3) απέναντι στη Ρωσίδα Αναστάσια Ποταπόβα.

Τη Δευτέρα η Νο15 του κόσμου ανακοίνωσε, μέσω των προσωπικών της λογαριασμών στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ότι δεν θα αγωνιστεί κόντρα στην Ποταπόβα, μετά από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Στη δήλωσή της η Ουκρανή ξεκαθάρισε ότι δεν έχει τίποτα εναντίον της αντιπάλου της, ωστόσο ζήτησε από την WTA να ακολουθήσει τη σύσταση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και ουσιαστικά να επαναταξινομήσει Ρώσους και Λευκορώσους παίκτες ως ουδέτερους αθλητές, ενώ προέτρεψε επίσης να αφαιρεθούν όλα τα εθνικά σύμβολα, διακριτικά, σημαίες και ύμνοι.

Δεν κατηγορώ κανέναν από τους Ρώσους αθλητές. Δεν είναι υπεύθυνοι για την εισβολή στην πατρίδα μου. Επιπλέον θέλω να αποτίσω φόρο τιμής σε όλους τους παίκτες, ιδιαίτερα σε Ρώσους και Λευκορώσους που δήλωσαν γενναία τη θέση τους ενάντια στον πόλεμο. Η υποστήριξή τους είναι απαραίτητη.”, ανέφερε σχετικά η Σβιτολίνα.

Μετά από αυτές τις τοποθετήσεις φαίνεται ότι υπήρξε μια νέα εξέλιξη, καθώς μια ουκρανική πηγή ανέφερε ότι έχει ήδη επιτευχθεί συμφωνία ανάμεσα σε Σβιτολίνα και διοργανωτές για τη διεξαγωγή του αγώνα.

Ακόμα δεν έχει γίνει επίσημη ανακοίνωση από την WTA, η οποία δεν έχει ακόμη σχολιάσει τις δηλώσεις της Σβιτολίνα. Ωστόσο σε σύντομο χρονικό διάστημα η ρώσικη σημαία αφαιρέθηκε από τον επίσημο ισότοπο και από τις εφαρμογές της WTA για λίγες ώρες πριν επιστρέψουν εκ νέου.

Η Σβιτολίνα στη συνέχεια επιβεβαίωσε ότι ο αγώνας με την Ποταπόβα θα γίνει σύμφωνα με τους όρους που ανέφερε στη δήλωση της Δευτέρας. Επιπλέον το όνομα της Ουκρανής παραμένει στους πίνακες στο πρόγραμμα της Τρίτης.

“Όλα έχουν συμφωνηθεί. Το προσωπικό που είναι υπεύθυνο για τη μετάδοση του αγώνα, καθώς και εκείνοι που είναι υπεύθυνοι για το παιχνίδι, επιβεβαίωσαν ότι όλες οι σημαίες και τα ρωσικά διακριτικά θα αφαιρεθούν κατά τη διάρκειά της αναμέτρησης”, τόνισε.

Η αλήθεια είναι πως για μία ακόμη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα, τα διοικητικά όργανα του τένις βρίσκονται σε πίεση και οφείλουν να αποσαφηνίσουν τη στάση τους σχετικά με τη συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών.

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ