ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Σβιτολίνα: "Δεν θα αγωνιστώ κόντρα σε Ρωσίδα ή Λευκορωσίδα αθλήτρια"

Η Ελίνα Σβιτόλινα σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Άλισον βαν Ούιτβανκ για τον 1ο γύρο του Wimbledon 2021, Λονδίνο | Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021
Η Ελίνα Σβιτόλινα σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Άλισον βαν Ούιτβανκ για τον 1ο γύρο του Wimbledon 2021, Λονδίνο | Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021 © 2021 KIRSTY WIGGLESWORTH/ASSOCIATED PRESS

Η Ελίνα Σβιτολίνα έκανε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην οποία ανακοίνωσε ότι δεν θα αγωνιστεί κόντρα σε Ρωσίδα ή Λευκορωσίδα τενίστρια και ενάντια στην Αναστασία Ποτάποβα την Τρίτη (01/03) για το Μοντερέι, τονίζοντας ότι δεν έχει κάτι ενάντια στους αθλητές.

Η Ελίνα Σβιτολίνα, με μήνυμά της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκανε γνωστό πως δεν θα αγωνιστεί στο 250άρι τουρνουά του Μοντερέι αυτή την εβδομάδα, με αφορμή την κλήρωσή της με την Ρωσίδα, Αναστασία Ποτάποβα, στον 1ο γύρο του θεσμού.

Η 27χρονη Ουκρανή, που πριν λίγες ώρες ανακοίνωσε ότι θα δωρίσει τα prize money από τα επόμενα τουρνουά της, στον Ουκρανικό στρατό, έγραψε στο νέο της μήνυμα:

"Πιστεύω, πως η παρούσα κατάσταση απαιτεί μια ξεκάθαρη θέση από τους οργανισμούς μας: Την ΑΤΡ, την WTA και την ITF.

Οι Ουκρανοί παίκτες, ζητήσαμε από τις τρεις Ομοσπονδίες μας να ακολουθήσουν τις συστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, ώστε να αποδέχονται τους Ρώσους και τους Λευκορώσους αθλητές, μόνο ως ουδέτερους, χωρίς να προβάλλονται τίποτα από τα παρακάτω: εθνικά σύμβολα, χρώματα, σημαίες και ύμνοι.

Επίσης, θέλω να ανακοινώσω πως δεν θα αγωνιστώ αύριο στο Μοντερέι, καθώς και σε κανένα άλλο ματς που θα χρειαστεί να παίξω κόντρα σε Ρωσίδα ή Λευκορωσίδα αθλήτρια, μέχρι οι οργανισμοί μας να πάρουν την -απαραίτητη- απόφαση που προανέφερα.

Δεν κατηγορώ κανέναν από τους Ρώσους αθλητές. Δεν είναι αυτοί οι υπεύθυνοι για την εισβολή στη χώρα μας. Μάλιστα, αποτίνω φόρο τιμής, σε όλους τους αθλητές, ιδιαίτερα στους Ρώσους και τους Λευκορώσους, που γενναία εξέφρασαν δημόσια την εναντίωσή τους με τον πόλεμο. Η υποστήριξή τους είναι απαραίτητη".

Πηγή: Tennis24.gr

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ